Pengguna Aktif Harian Microsoft Teams Melambung


 Microsoft Teams kini mempunyai 145 juta orang yang menggunakan perkhidmatan persidangan dalam taliannya. Angka itu telah meningkat 26% sejak Microsoft mendedahkan pengguna Pasukan telah meningkat selama wabah menjadi 115 juta pengguna aktif harian pada Oktober 2020.

Penggunaan Pasukan meningkat sejak tahun lalu, kerana pengguna korporat terus berbondong-bondong ke perkhidmatan seperti Pasukan, Slack, dan Zoom untuk memenuhi keperluan mereka ketika bekerja dari rumah.


Pada awal wabak ini, Microsoft mempunyai sekitar 32 juta pengguna aktif Microsoft Teams setiap hari dan kemudian meningkat menjadi 75 juta pengguna dalam beberapa minggu. Angka ini kemudian meningkat dua kali ganda sejak bermulanya wabak ini.Ini adalah jumlah pertumbuhan yang mengagumkan. Lebih-lebih lagi, Microsoft sememangnya secara agresif mendorong perniagaan untuk beralih ke cloud dan mengadopsi Tim selama setahun terakhir.


Sementara itu, pesaing seperti Google dan Zoom tidak mendedahkan pengguna aktif harian dan lebih suka peserta aktif harian yang lebih samar. Ini bermaksud bahawa pengguna tunggal dapat dikira berkali-kali jika mereka mengambil bahagian dalam mesyuarat yang berbeza dalam satu hari.


Zoom mendedahkan bahawa tahun lalu mereka mempunyai 300 juta peserta aktif setiap hari, dan Google mengatakan terdapat 100 juta pengguna aktif setiap hari tahun lalu. Sementara itu, Slack mendedahkan bahawa mereka mempunyai 12.5 juta pengguna bersamaan semasa bermulanya wabak tahun lalu.


Dipetik dari The Verge, pertumbuhan luar biasa Microsoft Teams dapat menjelaskan mengapa perkhidmatan ini mengalami masalah tahun ini. Perlu diketahui, Pasukan di seluruh dunia beroperasi selama dua jam setelah gangguan pada awal bulan ini dan masalah penyambungan bulan lalu.

Pengguna Aktif Harian Microsoft Teams Melambung Pengguna Aktif Harian Microsoft Teams Melambung Reviewed by thecekodok on 7:39:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.