Perniagaan Telefon bimbit LG Ditutup, Bagaimana Nasibnya Telefon bimbit Pelanggan?

 


LG secara rasmi menarik diri dari perniagaan telefon bimbit kerana persaingan yang sengit. Lalu apa yang terjadi pada telefon bimbit pengguna dan yang sedang beredar di pasaran?

Dalam pernyataan rasmi, LG mengatakan akan memberikan sokongan perkhidmatan dan kemas kini perisian untuk pengguna telefon bimbit LG yang ada. Kemas kini ini akan tersedia untuk jangka masa tertentu bergantung pada wilayah pengguna.


Tetapi di laman web Korea Selatan, LG memberikan penjelasan yang lebih panjang mengenai sokongan pengguna semasa untuk perkakasan dan perisian.Untuk sistem operasi, LG masih akan melancarkan kemas kini Android 11 untuk model yang diumumkan sebelumnya. Sehingga kini, LG hanya memberikan kemas kini Android 11 ke sejumlah telefon termasuk Velvet, V60 ThinQ, dan G7 One.


Telefon lain yang diharapkan mendapat kemas kini Android versi terbaru termasuk G8X, G8S, Velvet 4G, Wing, K52 dan K42, seperti yang dikutip dari XDA Developers, Selasa (6/4/2021).


Menariknya, LG juga merancang untuk memberikan kemas kini Android 12 ke peranti tertentu. Tetapi vendor Korea Selatan ini memberi amaran bahawa rancangan kemas kini ini boleh berubah mengikut jadual pengedaran dan prestasi peranti Google ketika diuji.


Sekiranya terdapat masalah besar dengan kemas kini Android 12 selama percubaan, ada kemungkinan LG akan membatalkan rancangan untuk melepaskan kemas kini. Sekiranya LG dapat menepati janjinya, mungkin telefon yang akan mendapat Android 12 hanya akan menjadi telefon utama yang dilancarkan dengan Android 10 seperti Velvet, V60 ThinQ dan Wing.


Perniagaan telefon bimbit LG akan ditutup secara rasmi pada 31 Julai 2021. Mereka masih akan menjual telefon bimbit yang ada, tetapi tidak akan ada model baru.

Perniagaan Telefon bimbit LG Ditutup, Bagaimana Nasibnya Telefon bimbit Pelanggan? Perniagaan Telefon bimbit LG Ditutup, Bagaimana Nasibnya Telefon bimbit Pelanggan? Reviewed by thecekodok on 4:16:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.