Pesta Teknologi Terbesar di Dunia Akan Diadakan Luar Talian Lagi pada 2022

 


Consumer Electronic Show (CES), yang terkenal sebagai pesta teknologi terbesar di dunia, akan diadakan di luar talian sekali lagi di Las Vegas, Amerika Syarikat pada tahun 2022. Ini diumumkan secara langsung oleh Consumer Technology Association (CTA) sebagai penganjur CES.

"Kami gembira dapat kembali di Las Vegas - tempat tinggal CES selama lebih dari 40 tahun - dan kami berharap dapat melihat banyak wajah baru dan lama," kata presiden dan CEO CTA Gary Shapiro dalam pernyataan rasminya, seperti yang dikutip oleh The Verge , Khamis (29 / 4/2021).


CTA sudah berhasrat untuk menahan CES 2022 di luar talian. Mereka telah merancang ini sejak mengumumkan bahawa CES 2021 akan diadakan sebagai acara digital pada bulan Julai 2020.CES 2022 akan diadakan dari 5 Januari hingga 8 Januari, dengan acara pendahuluan pada 3-4 Januari. Acara tahun depan akan diadakan secara hibrid, jadi ada acara yang akan diadakan di luar dan dalam talian.


Beberapa syarikat teknologi yang disahkan untuk hadir termasuk Amazon, AMD, AT&T, Dell, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG, Panasonic, Qualcomm, Samsung dan Sony. Kira-kira 1,000 syarikat akan mengambil bahagian dalam acara ini dan CTA akan menambah lebih banyak syarikat.


CTA tidak menyatakan jenis protokol kesihatan yang akan dilaksanakan pada acara CES 2021. Mereka juga tidak mengatakan sama ada peserta mesti mendapat vaksin COVID-19.


CTA hanya mengatakan bahawa CES 2022 akan mengikuti garis panduan keselamatan Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC), bersama dengan garis panduan tempatan untuk negara Nevada dan kota Las Vegas untuk memastikan acara yang selamat bagi para hadirin.


CES akan mengikuti jejak beberapa acara teknologi lain yang menahan acara luar talian. Sebelum ini, MWC Shanghai 2021 telah mengadakan acara fizikal di China awal tahun ini.


MWC 2021 di Barcelona, ​​Sepanyol juga dirancang untuk diadakan di luar musim panas ini. Acara IFA 2021 di Berlin, Jerman yang diadakan setiap musim gugur juga diadakan di luar talian.

Pesta Teknologi Terbesar di Dunia Akan Diadakan Luar Talian Lagi pada 2022 Pesta Teknologi Terbesar di Dunia Akan Diadakan Luar Talian Lagi pada 2022 Reviewed by thecekodok on 4:09:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.