Petua untuk memulakan perniagaan dalam talian pada bulan Ramadan

 


Saat Ramadan dapat digunakan untuk memulai perniagaan, atau untuk memperkuat perniagaan yang ada kerana tahap penggunaan pengguna yang lebih tinggi. Kami akan berkongsi beberapa petua yang boleh diikuti untuk memulakan perniagaan dalam talian pada bulan suci ini.

Pada bulan Ramadhan ini,  dua kategori yang mengalami peningkatan permintaan dan dapat menjadi peluang bagi mereka yang ingin mulai menjelajah perniagaan dalam talian.


Jadi pencarian produk seperti makanan dan bungkusan telah meningkat sangat besar pada bulan Ramadhan yang masih menjadi pandemi.


Dengan ini, akan menjadi peluang bagi rakan penjual untuk melihat bagaimana ada peluang untuk menyediakan makanan dan bungkusan di kedai dalam talian di platform Shopee.


Selain makanan dan bungkusan, kategori lain yang banyak dicari adalah kecantikan dan dandanan dan fesyen. Walaupun waktunya tidak tepat kerana masih dalam wabah, permintaan untuk produk fesyen untuk menyambut lebaran masih tinggi.


Bagi mereka yang baru memulakan perniagaan, atau sudah mempunyai perniagaan dalam talian, Disarankan untuk memanfaatkan promosi yang ditawarkan oleh platform untuk menjual. Shopee sendiri mengadakan Jualan Besar Ramadan yang menawarkan penghantaran percuma, penjualan kilat serba boleh , dan baucar tunai.


Memulakan perniagaan dalam talian, produk yang dijual bukanlah perkara yang paling penting, melainkan bagaimana menjualnya. Dia mengatakan bahawa salah satu kunci jika anda ingin berjaya dalam perniagaan dalam talian adalah menjadi produktif kerana banyak pesaing.


Media sosial dan e-dagang sangat ramai, terdapat begitu banyak pesaing. Bukan hanya penjual tetapi juga produk. Sekiranya kita tidak produktif, kita boleh tenggelam.


Di samping itu, dinasihati para perniaga pemula untuk memanfaatkan fitur live streaming seperti Shopee Live. Semasa mempromosikan produk melalui siaran langsung, anda harus teruja dengan persembahan yang baik sehingga bakal pembeli dapat melihat bahawa anda mempercayai produk yang dijual.


Berpakaian, menyisir, memakai pakaian yang kemas, mempunyai gambar yang bagus, melabur dalam kamera. Maka cara kita bercakap semestinya agak teruja. Jadi pada pendapat saya produknya adalah nombor tetapi bagaimana anda menjualnya.

Petua untuk memulakan perniagaan dalam talian pada bulan Ramadan Petua untuk memulakan perniagaan dalam talian pada bulan Ramadan Reviewed by thecekodok on 3:34:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.