Program Kitar Semula Peranti Samsung Capai 1%

 


Pada tahun 2015 Samsung melancarkan program kitar semula untuk menghadirkan model telefon pintar yang lebih tua dalam usaha yang mesra alam. Walau bagaimanapun, laporan infografik baru yang didedahkan oleh syarikat menjelaskan bahawa program ini hanya berjaya membawa 0,0019% peralatan lama.

Dalam konteks menyambut Hari Bumi melalui catatan blognya, Samsung mendedahkan bahawa program kitar semula syarikat pada tahun 2019 hanya mencatatkan hasil yang minimum.


Walaupun idea ini bagus untuk mesra alam, angka menunjukkan bahawa Samsung masih ketinggalan dalam bidang ini.Sejak 2015, kempen Samsung hanya mengambil 38,000 telefon bimbit pada Mei 2019. Ini bermaksud bahawa jumlah peranti yang masuk hanya 0,0019% daripada jumlah 2 bilion peranti Galaxy yang beredar pada Februari 2019.


Khususnya, sukar untuk mengetahui di mana peranti tersebut berada dalam kitaran hayat produk mereka, terutamanya ketika julatnya bernilai berbilion-bilion.


Juga, sebilangan besar peranti Samsung Galaxy ini masih digunakan oleh pelanggan yang membeli peranti tersebut, sementara sebahagian dari mereka akan memasuki pasar terpakai. Terutama, sebilangan kecil telefon pintar ini mungkin telah digunakan kembali sebagai sebahagian daripada program Galaxy Upcycling.


Bagi mereka yang tidak tahu, setiap telefon bimbit yang dibuat menggunakan nadir bumi adalah bilangan yang terhad. Ini buruk bagi planet bumi dan juga melibatkan pelombong yang bekerja dalam keadaan kerja yang buruk.


Oleh itu, membawa peranti lama dengan anda akan membolehkan syarikat mengitar semula bahan-bahan ini tanpa perlu melombongnya lagi.

Program Kitar Semula Peranti Samsung Capai 1% Program Kitar Semula Peranti Samsung Capai 1% Reviewed by thecekodok on 7:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.