Spotify dan LinkedIn Buat Ciri-Ciri Seperti Clubhouse


 Populariti Clubhouse telah membuat banyak media sosial, seperti Twitter, Facebook, dan Telegram, membuat ciri serupa. Terkini, kini giliran Spotify dan LinkedIn untuk bergabung.

Spotify mengumumkan bahawa ia telah memperoleh Betty Labs, pembangun aplikasi audio langsung yang disebut Locker Room, yang memainkan cara yang sama seperti Clubhouse. Aplikasi eksklusif ini ada di iOS yang direka khas untuk peminat sukan.


Spotify juga mempunyai rancangan untuk memperluas jangkauan dan ciri aplikasi Locker Room dalam beberapa bulan mendatang.


"Spotify akan memperluas dan memperluas Ruang Ganti menjadi pengalaman audio langsung yang disempurnakan untuk lebih banyak pencipta dan peminat," kata Spotify dalam catatan blog yang dikutip oleh XDA Developers, Khamis (1/4/2021).


"Melalui pengalaman langsung baru ini, Spotify akan menawarkan pelbagai jenis sukan, muzik, program budaya, serta sejumlah fitur interaktif yang membolehkan pencipta kandungan berhubung dengan penonton dalam waktu nyata," tambah Spotify.


Di samping itu, Spotify juga akan memberi peluang kepada atlet, penulis, pemuzik, penulis lagu, podcast profesional, dan beberapa tokoh global lain untuk mengadakan perbincangan, perbahasan, tanya saya apa sahaja (AMA) dan banyak lagi.


Bukan hanya Spotify, LinkedIn juga merancang untuk menyediakan ciri serupa. Ini diketahui oleh penganalisis media sosial Alessandro Paluzzi yang menemui kod baru di mana LinkedIn mengusahakan ciri audio yang serupa dengan Clubhouse.


Walaupun ruang audio LinkedIn belum berfungsi, antara muka (UI) serupa dengan Clubhouse. Tidak lama selepas Paluzzi berkongsi foto itu, Pengarah Kanan Produk LinkedIn membalas tweet tersebut dan mengesahkan bahawa ciri itu akan segera hadir.

Spotify dan LinkedIn Buat Ciri-Ciri Seperti Clubhouse Spotify dan LinkedIn Buat Ciri-Ciri Seperti Clubhouse Reviewed by thecekodok on 6:19:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.