Spotify Melancarkan Pemain Mini di Facebook

 


Pengguna Spotify sesekali akan berkongsi lagu yang mereka dengarkan di Facebook. Tetapi, ini menyusahkan kerana anda harus meninggalkan aplikasi Facebook terlebih dahulu. Nah, sekarang Spotify menjadikannya lebih mudah dengan melepaskan pemain mini di Facebook.

Ini bermaksud bahawa setiap kali pengguna mengklik pautan Spotify di Facebook, dan jika pengguna tersebut adalah pelanggan Spotify Premium, pemain mini ini akan muncul dan dapat digunakan semasa pengguna menatal Facebook.


"Fungsi Penemuan sangat penting untuk Spotify. Itulah sebabnya kami meningkatkan cara pengguna berkongsi dan terlibat dengan lagu dan episod podcast dengan memperkenalkan pengalaman pemain mini baru yang terdapat di media sosial, yang membolehkan pendengar menikmati audio dari Spotify secara langsung di Facebook tanpa perlunya beralih aplikasi., "kata Spotify seperti dikutip dari Ubergizmo, Selasa (27/8/2021).Bagi anda yang telah lama menunggu ciri ini dan ingin mencubanya tidak lama lagi, harap bersabar. Ciri pemain mini belum tersedia di seluruh dunia. Spotify akan memperluas ketersediaannya secara beransur-ansur. Menurut Spotify, pemain mini ini hanya dilancarkan di 27 negara, iaitu:


Argentina

Australia

Bolivia

Brazil

Kanada

Cili

Colombia

Costa rica

Republik Dominika

Ecuador

El Salvador

Guatemala

Honduras

Indonesia

Israel

Jepun

Malaysia

Mexico

New Zealand

Nicaragua

Panama

Paraguay

Peru

Afrika Selatan

Thailand

Uruguay

Amerika Syarikat.


Spotify mengatakan rancangan untuk memperluas ketersediaannya ke sejumlah negara lain akan dilakukan dalam beberapa bulan ke depan hingga akhirnya tersedia untuk semua pengguna.

Spotify Melancarkan Pemain Mini di Facebook Spotify Melancarkan Pemain Mini di Facebook Reviewed by thecekodok on 5:31:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.