Tambah Foto di Google Photos Boleh Offline

 


Untuk menambahkan gambar atau video ke album di Foto Google, pengguna mesti dihubungkan ke internet, alias dalam talian. Namun, ini akan berubah kerana Google dilaporkan melancarkan kemas kini kecil yang akan membolehkan pengguna memuat naik kandungan ke album walaupun mereka tidak tersambung ke internet.

Fitur baru ini ditemukan oleh laman web Polis Android ketika foto atau video ditambahkan di luar talian, sehingga perangkat aktif Google akan diselaraskan ke pelayan Google.


Walaupun terdapat banyak alternatif lain selain Foto Google, aplikasi Google ini dianggap sebagai penyelesaian terbaik dari segi berkongsi dan menyimpan kandungan media dalam talian. Malah Google juga menawarkan perkhidmatannya secara percuma walaupun telah melepasi had penggunaan yang diberikan, pengguna harus membayar untuk melanggan penyimpanan di Foto Google.Pengguna yang ingin mencuba ciri ini boleh memuat turun versi terbaru Foto Google. Namun, jika telah diperbarui tetapi tidak ada pilihan untuk menambahkan gambar dan video ke album ketika offline, mungkin masih harus menunggu kerana masih bertahap.

Tambah Foto di Google Photos Boleh Offline Tambah Foto di Google Photos Boleh Offline Reviewed by thecekodok on 4:14:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.