Teknologi Hi-Nano AC Kini Boleh Melumpuhkan COVID-19 Hingga 93.54%


 Teknologi Hi-Nano yang dipasang di alat penyaman udara Hisense (AC) telah diuji untuk mengurangkan pencegahan penyebaran virus COVID-19. Kadar pencegahan mencapai 93.54%.

Hasil ujian dikeluarkan oleh Texcell, sebuah organisasi penyelidikan kontrak skala global. Ujian tersebut dilakukan di makmal Texcell, Paris, pada Februari 2021.


Bukan hanya itu, ujian lebih lanjut dilakukan oleh penyedia perkhidmatan ujian produk terkemuka, SGS. Hi-Nano dapat dengan berkesan menyingkirkan lebih dari 99.37% virus H1N1 influenza dalam masa 2 jam dalam ruang 30 m3.


Membincangkan penjana ion Hi-Nano itu sendiri adalah teknologi yang dikembangkan oleh Hisense sendiri. Teknologi ini menghasilkan ion ganda yang cekap dan pekat, sehingga 1 juta / cm3.


Oleh kerana kemampuan ini, bakteria dan virus tidak lagi aktif ketika diserap oleh ion berganda, sehingga menimbulkan kesan penghambatan.


Hi-Nano juga menghasilkan separuh ozon (0.007mg / m3) jika dibandingkan dengan penjana ion tradisional. Akibatnya, ini akan menimbulkan lebih sedikit bahaya kepada alam sekitar.


Penghawa dingin Hisense yang dilengkapi dengan teknologi Hi-Nano akan tersedia di sejumlah pasar di Eropah pada Mei 2021.

Teknologi Hi-Nano AC Kini Boleh Melumpuhkan COVID-19 Hingga 93.54% Teknologi Hi-Nano AC Kini Boleh Melumpuhkan COVID-19 Hingga 93.54% Reviewed by thecekodok on 4:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.