Ada wang Bonus Raya, sudah tiba masanya untuk memiliki TV Android baru


Bonus Raya  mungkin telah dikeluarkan . Bagi anda yang ingin memperuntukkan wang Bonus Raya untuk membeli Android TV, berikut adalah barisan TV Android baru.

1. Coocaa S6G Pro


TV ini dilancarkan pada bulan Mac, dan menjadi TV pertama Coocaa yang menggunakan OS Android 10. TV itu sendiri tersedia dalam tiga saiz, 50, 55, dan 65, dan disokong oleh Dolby Audio dan DTS Studio Sound dan mempunyai resolusi 4K .Pemproses gambar yang digunakan adalah Chameleon Extreme 2.0 yang didakwa menghasilkan gambar yang tajam dan nyata, serta peningkatan prestasi sebanyak 38% berbanding versi sebelumnya. 


2. TCL A20


TCL melancarkan TV ini pada akhir April. Dilengkapi dengan pemprosesan gambar Motion Estimation Motion Compensation (MEMC), Dolby Vision dan Dolby Atmos, dan tersedia dalam saiz 50 inci dan 55 inci.


Sistem operasi terbaru, yang merupakan Android 11, juga berfungsi sebagai Chromecast. Panel yang digunakan mempunyai resolusi 4K, menyokong HDR 10, dan memiliki kedalaman warna 10 bit, alias dapat menampilkan 1.07 bilion warna.


Terdapat juga ciri Hands-Free Voice Control 2.0 yang membolehkan pengguna berinteraksi dengan TV melalui empat mikrofon dalaman. Melalui fitur ini pengguna dapat mengubah saluran siaran, mengatur peringatan, dan meneroka perkhidmatan streaming melalui perintah suara.


Ciri MEMC diklaim dapat memastikan gambar dan suara yang tajam, bebas kabur dan stabil semasa melihat pemandangan sukan atau bergerak pantas.


Sambungan WiFi adalah dual band 2.4GHz dan 5GHz, terdapat HDMI 2.1, AiPQ Engine.

3. Xiaomi


Dalam bidang Android TV, Xiaomi mempunyai beberapa pilihan untuk penggunanya.


Pilihan termurah adalah pada Mi TV Stick, yang dapat mengubah TV biasa menjadi TV Android. Berbentuk seperti cakera kilat besar, dengan hujungnya mengandungi palam HDMI untuk menyambung ke TV. Resolusi ini disokong hingga 1080p, mempunyai cip quadcore, dan RAM 1GB dan penyimpanan 8GB.


Kemudian ada Mi TV 4 Bezel kurang trio, tersedia dalam ukuran 32 inci, 43 inci dan 55 inci. Perbezaan harga dan teknologi yang ketara terdapat pada varian 55-inci, yang merupakan perbezaan besar jika dibandingkan dengan versi 32-inci dan 43-inci.


Mi TV 4 Bezel kurang 55 4K adalah TV yang menggunakan panel Quantum Dot LED (QLED), yang biasa digunakan di TV yang mahal.


TV yang menyokong HDR10 + ini mempunyai 6 unit pembesar suara dengan output 15W yang dilengkapi dengan fitur Dolby Audio, dan dilengkapi dengan fitur Mi Quick Wake, yang memungkinkan TV dihidupkan dalam 5-8 saat.


Dua varian TV yang lain tidak kurang menarik, kerana harganya sangat  murah.


Jadi, mana yang berminat untuk membeli TV?

Ada wang Bonus Raya, sudah tiba masanya untuk memiliki TV Android baru Ada wang Bonus Raya, sudah tiba masanya untuk memiliki TV Android baru Reviewed by thecekodok on 2:36:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.