Fortnite Games Menjadi Sumber Permainan Epik Cuan


 Setelah meroket populariti pada tahun 2018, permainan Fortnite dalam dokumen kewangan terbarunya dilaporkan dari Sweeney Testimony Fortnite Team telah menjana lebih dari USD 5 bilion 

Ini tentunya merupakan kelebihan besar untuk Epic Games, syarikat di belakang permainan Fortnite. Dokumen yang diterbitkan sebagai sebahagian daripada pertempuran pengadilan antara Epic dan Apple berhubung amalan monopoli App Store menunjukkan bahawa Fortnite memperoleh jumlah lebih dari AS $ 9 bilion pada tahun 2018 dan 2019.


Dokumen tersebut tidak menyatakan berapa banyak manfaat yang diberikan Epic daripada Fortnite. Namun, syarikat itu melaporkan keuntungan lebih dari USD 5.5 bilion dari tempoh dua tahun tersebut.


Dalam dokumen itu, syarikat menganggarkan bahawa mereka akan memperoleh pendapatan hampir USD 3.6 bilion untuk tahun 2020. Seperti yang dilaporkan oleh The Verge, Selasa (4/5/2021).


Epic biasanya tidak memberikan laporan kewangan kepada orang ramai, tetapi data terbaru dari Ketua Pegawai Eksekutif Tim Sweeney ini menunjukkan bahawa Fortnite sebenarnya menjana lebih daripada $ 5.1 bilion.


Pendapatan dari Fortnite jauh melebihi perniagaan lain yang dijalankan oleh syarikat Epic pada masa di mana permainan lain seperti Rocket League yang diperoleh oleh Epic pada tahun 2019 hanya menghasilkan pendapatan 108 juta USD pada tahun 2018 dan 2019. Dan mesin Epic menghasilkan USD 221 juta dalam jangka masa yang sama.


Kemudian Epic Game Store yang dilancarkan pada akhir tahun 2018 telah menghasilkan sejumlah USD 235 juta antara 2018 dan 2019.

Fortnite Games Menjadi Sumber Permainan Epik Cuan Fortnite Games Menjadi Sumber Permainan Epik Cuan Reviewed by thecekodok on 3:48:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.