Ironinya, isteri Bill Gates telah menyatakan kunci kejayaan perkahwinan

 


Perkahwinan Bill Gates dan Melinda Gates yang telah berlangsung selama 27 tahun akhirnya berakhir. Walaupun setakat ini, hubungan mereka kelihatan baik. Beberapa waktu yang lalu, Melinda telah mengungkapkan kunci kejayaan keluarga mereka, walaupun kadang-kadang ada riak yang melanda mereka.

"Kami telah mencapai titik di mana Bill dan saya dapat menertawakan lebih banyak perkara. Dan, percayalah, saya dapat mengingati beberapa hari yang sangat sukar dalam perkahwinan kita bahawa saya dapat melakukannya?" panggil Melinda.


Melinda ketika ini mempromosikan bukunya 'The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World' dan mengadakan wawancara dengan beberapa media. Dia ingat, antara lain, marah kepada Bill kerana dia terus membaca buku dan tidak membantunya.


Selain itu, Bill Gates juga sangat sibuk di tempat kerja. Dia boleh menghabiskan 16 jam sehari untuk menguruskan kerjanya.


Melinda juga mengatakan bahawa kesabaran adalah salah satu kunci dalam mengekalkan perkahwinannya dengan Bill sejak sekian lama. Walaupun kadang-kadang terdapat riak, isi rumah mereka harmoni dan baik.


Bill sejak awal mahukan keseimbangan antara kehidupan kerja dan keluarga. Melinda juga menekankan bahawa dia memilih Bill bukan kerana statusnya sebagai orang kaya tetapi kerana keserasian mereka.


"Saya rasa ada kecenderungan tertentu kerana saya mengambil jurusan sains komputer. Jadi ketika saya di kuliah, orang-orang yang saya habiskan banyak masa dengan lelaki muda dan banyak dari mereka bersikap geek," kata Melinda kepada Sunday Times.


Selepas kuliah, Melinda menjadi pekerja Microsoft dan segera menarik perhatian Bill, yang memintanya keluar. Mereka berkahwin pada tahun 1994 dan mempunyai tiga orang anak. Yaitu Jennifer, 22 tahun, Rory, 19 tahun dan Phoebe termuda, 16 tahun.


Pada ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-25 yang jatuh pada Januari lalu, mereka pergi ke tempat pelancongan kegemaran di Mexico. Aktiviti itu? Baca buku dengan tajuk yang sama pada masa yang sama. Mereka memang pasangan yang sangat gemar membaca dan sering mengesyorkan buku kegemaran.


Melinda juga menyebutkan tentang anak-anaknya bahawa dia dan Bill Gates berusaha untuk mendidik secara normal mungkin. Itulah salah satu sebab dia meninggalkan Microsoft dan menjadi suri rumah, untuk fokus membimbing anak-anaknya. Dan setakat ini, ketiga-tiga anak itu kelihatan sederhana, tidak pernah mempamerkan kekayaan.

Ironinya, isteri Bill Gates telah menyatakan kunci kejayaan perkahwinan Ironinya, isteri Bill Gates telah menyatakan kunci kejayaan perkahwinan Reviewed by thecekodok on 3:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.