Penjualan tablet Huawei meningkat 580% walaupun tanpa Google

 


Tidak hanya rangkaian telefon pintar, barisan tablet Huawei juga tidak mempunyai Perkhidmatan Mudah Alih Google (GMS). Namun, penjualan tablet Huawei diklaim terus meningkat.

Skyson Tey, Director Business Development, EcoSystem Development, Asia Pacific Huawei Consumer Business Group, menunjukkan pertumbuhan yang ketara sejak 2018.


Walaupun semasa wabak itu, Huawei mencatatkan pertumbuhan sebanyak 36% dari tahun sebelumnya. Secara keseluruhan, mereka berjaya menjual 15.3 juta peranti tablet sepanjang tahun 2020, di antaranya 8.1 juta dijual di luar China.


Trend ini nampaknya terus berlanjutan hingga suku pertama 2021. Hingga Mac lalu, Huawei telah menjual 16.3 juta tablet di seluruh dunia.


Angka ini bahkan melebihi pencapaian tahun lalu. Apabila dikira, kenaikannya adalah hingga 8%. Menariknya, 8.5 juta dijual di luar China dan menggunakan Perkhidmatan Bergerak Huawei (HMS).


 Penjualan tablet Huawei meningkat dengan ketara. Pada masa ini, pertumbuhan telah mencapai 580%.


Pada masa ini, bahagian pasaran adalah 15%. Ini adalah kemajuan yang sangat baik,


Terdapat tiga baris tablet yang ditawarkan oleh vendor China ini untuk memasuki pasaran. Terdapat MatePad Pro Series yang merupakan tablet unggulan untuk produktiviti.


Kemudian ada siri MatePad yang banyak digunakan oleh pengguna untuk menikmati hiburan dan pembelajaran.


Peranti ini sangat penting memandangkan pada masa ini banyak orang harus bekerja dan belajar dari rumah. MatePad banyak digunakan oleh pelajar, guru dan pekerja

Terakhir, terdapat siri MatePad T yang merupakan tablet yang berpatutan. Huawei mendakwa tablet ini menawarkan spesifikasi yang sangat baik untuk segmen tahap kemasuka

Tablet Huawei semakin mendapat tempat di hati pengguna. Ada 4 perkara yang disebutnya, iaitu reka bentuk, kualiti audio dan video, produktiviti dan pengalaman inovatif


Huawei memberikan reka bentuk terbaik, membawa video dan audio yang mengasyikkan, menawarkan produktiviti yang sangat baik dan produk kami memberikan pengalaman yang inovatif.

Penjualan tablet Huawei meningkat 580% walaupun tanpa Google Penjualan tablet Huawei meningkat 580% walaupun tanpa Google Reviewed by thecekodok on 2:56:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.