PS5 lebih banyak permintaan daripada Nintendo Switch dan Xbox Series X / S

 


PS5 pada masa ini merupakan konsol terlaris, mengatasi dua pesaing. Ia menjual lebih banyak daripada Nintendo Switch dan Xbox Series X / S.

Baru-baru ini, Sony dilaporkan berjaya menjual lebih dari 7 juta PlayStation 5 (PS5) pada 31 Mac 2021. Ini menunjukkan bahawa kejayaan PS5 dikekalkan walaupun wabak sekarang masih terus meningkat.


Sepanjang tempoh pelancarannya, PS5 jauh lebih menguntungkan daripada pesaingnya. Sejak tayangan perdana pada November 2020, PS5 telah terjual hingga 7,763,924 unit.Jumlah ini lebih banyak daripada dua pesaing, iaitu Xbox Series X / S dan Nintendo Switch selama 23 minggu yang sama. Switch itu sendiri telah menjual 5,008,963 unit.


Sementara itu, Xbox Series X / S menduduki tempat ketiga dengan penjualan sehingga 4,668,963 unit. Melihat bahagian pasaran selama 23 minggu sejak dilancarkan, PlayStation 5 masih memimpin.


PlayStation 5 mempunyai bahagian pasaran 44.5 peratus. Sementara itu, Nintendo Switch berada pada 28.7 peratus dan Xbox Series X / S pada 26.8 peratus.


Perlu diingat terlebih dahulu, walaupun Switch adalah generasi terakhir dari Nintendo, ia termasuk dalam generasi sekarang. Apabila penanda aras adalah dari penjualan sejak awal pelepasan Switch, konsol ini jelas mengatasi jumlah unit yang terjual dari PS5 dan Xbox Series X / S.


Walaupun nampaknya konsol generasi sekarang menunjukkan prestasi yang cukup baik, penjualan masih dipengaruhi oleh kekurangan komponen yang diperlukan. Ini kerana masih sukar untuk menghasilkan PS5 dan Xbox Series X / S dengan cepat.


Berita baik, Ketua Pegawai Eksekutif PlayStation, Jim Ryan, mengatakan bahawa keadaan akan bertambah baik tahun ini. Kerana pihaknya sedang berunding dengan rakan industri untuk meningkatkan pengeluaran.


Ini bertujuan untuk mengatasi kekurangan bekalan dan menawarkan lebih banyak konsol PS5 kepada peminat pada akhir tahun 2021. Data terkini juga menunjukkan bahawa jurang penjualan akan terus meningkat, dan PS5 akan terus menerajui kemajuan.

PS5 lebih banyak permintaan daripada Nintendo Switch dan Xbox Series X / S PS5 lebih banyak permintaan daripada Nintendo Switch dan Xbox Series X / S Reviewed by thecekodok on 3:44:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.