Psst! Ini adalah kebocoran baru telefon bimbit Galaxy Z Fold 3

 


Samsung dikhabarkan akan mengeluarkan telefon bimbit layar lipat terbarunya tahun ini, salah satunya adalah Galaxy Z Fold 3. Kebocoran mengenai 'telefon bimbit ' ini memang sudah lama beredar, dan inilah yang terbaru.

Dilancarkan dari Sammobile lama, Isnin (3/5/2021) bocor foto Galaxy Z Fold 3 mengesahkan khabar angin yang muncul beberapa bulan yang lalu. 'HP ' ini muncul dengan reka bentuk yang berbeza dari pendahulunya, malah tidak menggunakan perumahan kamera Contour Cut yang dipasang pada siri Galaxy S21.Galaxy Z Fold 3 menghadirkan kamera bawah layar: Galaxy Z Fold 3 membawa kamera bawah layar Foto: melalui Sammobile

Paling menarik, di skrin dalaman, tidak ada lubang pukulan. Kemungkinan besar ini akan menjadi telefon skrin pertama yang boleh dilipat di dunia yang menggunakan kamera paparan bawah.


Samsung diketahui telah menguji teknologi ini beberapa waktu yang lalu. Nampaknya syarikat Korea Selatan ini akan membawanya terlebih dahulu dalam peranti baru ini.


Galaxy Z Fold 3 akan menyokong S Pen Galaxy Z Fold 3 akan menyokong Foto S Pen: melalui Sammobile

Galaxy Z Fold 3 juga akan dibekalkan dengan sokongan S Pen. Nanti pengguna boleh mencatat semasa membuat panggilan video.


HP ini dikatakan mempunyai Hybrid S Pen. Hujung pen dibuat tidak tajam sehingga tidak mempengaruhi skrin lipat


Agar bahagian dalamnya tidak mudah tergores, Samsung telah memasang 'Armor' di skrin, engsel dan bezel. Manakala bahagian luar dilindungi oleh kaca Gorilla Glass Victus.


Samsung belum mengesahkan kapan mereka akan mendedahkan kehadiran 'telefon bimbit ' ini. Tetapi ada laporan yang mendedahkan bahawa Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3 akan dilancarkan pada bulan Julai 2021.

Psst! Ini adalah kebocoran baru telefon bimbit Galaxy Z Fold 3 Psst! Ini adalah kebocoran baru telefon bimbit Galaxy Z Fold 3 Reviewed by thecekodok on 3:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.