Spesifikasi PC Mesti Memiliki Untuk Memainkan Little Nightmares

 


Sebelum ini, ada berita baik mengenai Little Nightmares yang boleh dimuat turun secara percuma di Steam. Tetapi sayangnya tawaran ini mempunyai jangka waktu yang pendek dan berakhir pada hari Isnin (31/5) pada 00.00

Little Nightmares pertama kali dikeluarkan pada tahun 2017 dan beberapa pemain memberikan ulasan yang cukup positif. Sekurang-kurangnya permainan ini telah menerima 24.273 ulasan dengan predikat Sangat Positif di Steam.


Sebagai pemaju, Tarsier Studios bersama dengan penerbit permainan, Bandai Namco Entertainment, menyediakan keperluan sistem untuk pemain yang ingin bermain Little Nightmares. Pemain mesti memperhatikan spesifikasi PC yang harus digunakan untuk memainkan permainan seram ini.


Jangan dapatkannya semasa anda memuat turun atau membelinya di Steam, ternyata spesifikasi PC anda tidak bagus. Berikut adalah spesifikasi PC yang mesti anda miliki untuk bermain Little Nightmares, dipetik dari Steam, Isnin (31/5/2021).


Spesifikasi Minimum

Sistem Operasi: Windows 7, 64 bit

Pemproses: Intel CPU Core i3

Memori: RAM 4 GB

Grafik: Nvidia GTX 460

DirectX: Versi 11

Rangkaian: Sambungan Internet Jalur Lebar

Storan: 10 GB

Spesifikasi yang Disyorkan

Sistem Operasi: Windows 7, 64-bit

Pemproses: Intel CPU Core i7

Memori: RAM 8 GB

Grafik: Nvidia GPU GeForce GTX 660

DirectX: Versi 11

Rangkaian: Sambungan Internet Jalur Lebar

Storan: 10 GB

Sedikit maklumat, Little Nightmares menceritakan kisah seorang gadis kecil bernama Six yang terperangkap dalam dunia misteri, The Maw. Di sini, semuanya terasa begitu besar kecuali watak Six yang dimainkan oleh pemain.


Pemain ditugaskan untuk menolong Enam berjuang keluar dari dunia yang menakutkan ini. Ini tentu saja mempertimbangkan banyak makhluk aneh dan menyeramkan.


Little Nightmares sendiri boleh didapati dalam 13 bahasa. Terdapat bahasa Inggeris, Perancis, Itali, Jerman, Sepanyol, Korea, Portugis - Brazil, Rusia, Cina, Jepun, Poland, Amerika Latin dan Sweden.

Spesifikasi PC Mesti Memiliki Untuk Memainkan Little Nightmares Spesifikasi PC Mesti Memiliki Untuk Memainkan Little Nightmares Reviewed by thecekodok on 8:31:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.