Terdapat Gym Esports Khas di Jepun, Bayaran USD13 Jam

 


Gym untuk kecergasan adalah perkara biasa. Walau bagaimanapun, terdapat pusat latihan esports yang dipanggil Esports Gym di Jepun, yang dibuka untuk pemain amatur atau profesional.

Di tempat ini, pemain boleh berlatih dan mendapat bimbingan dari pelatih profesional. Esports Gym, yang dibuka pada 19 Mei, juga dilengkapi dengan ruang santai dan juga deretan PC yang mengandungi beberapa permainan popular di Jepun, seperti Valorant dan League of Legends.


Bayaran sewa untuk tempat ini adalah USD 13 untuk satu PC selama tiga jam. Atau ada juga pilihan untuk melanggan bayaran bulanan USD 50, yang membolehkan pelanggan mengakses PC permainan kapan saja.Sekarang, untuk mendapatkan sesi latihan, biayanya adalah USD 25 per jam, dan pelatih bersalah atas tim Crest Gaming dan Glory Be Esports untuk permainan Valorant, League of Legends, Rainbow Six Siege, dan Identity V,.


Esports Gym dikendalikan bersama oleh Tokyo Metro dan sebuah syarikat pendidikan esports bernama Gecipe. Di laman web rasminya, Esports Gym juga dikatakan sesuai untuk pemain berpengalaman yang baru menggunakan permainan PC, atau tidak memahami peraturan esports yang berlaku.


Industri permainan kompetitif itu sendiri telah berkembang secara besar-besaran dalam beberapa tahun kebelakangan. Menjelang 2021, Newzoo menganggarkan bahawa pendapatan global industri esports dianggarkan mencapai USD 1 bilion, dan penonton untuk streaming langsung pertandingan permainan esports dianggarkan mencapai 728.8 juta.


Pertumbuhan esports juga merupakan yang terbesar di Asia. Di Asia Pasifik sahaja, pertumbuhan penonton untuk pertandingan esports global mencapai 57% pada tahun 2019.


Esports Gym bukan satu-satunya tempat latihan esports yang tersedia. Di beberapa negara lain terdapat tempat seperti ini juga. Contohnya di Singapura, di mana terdapat ruang kerja yang dikhaskan untuk sukan, yang mempunyai kawasan permainan dan kemudahan untuk streaming langsung.


Begitu juga di Korea Selatan, ada pasukan esports profesional bernama T1 yang membuat tempat yang serupa. Tempat latihan, yang terletak di daerah Gangnam, mempunyai gimnasium yang ditaja oleh Nike, pakar pemakanan, dan juga kelas latihan bahasa Inggeris.

Terdapat Gym Esports Khas di Jepun, Bayaran USD13 Jam Terdapat Gym Esports Khas di Jepun, Bayaran USD13 Jam Reviewed by thecekodok on 3:37:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.