Trio Orang Terkaya di Dunia Telah Bercerai

 


Mungkin mengejutkan, Bill Gates menceraikan isterinya selama 27 tahun, Melinda Gates. Oleh itu, tiga orang terkaya di dunia kini bercerai. Ketiganya berasal dari alam semesta teknologi. Berikut adalah ringkasan yang disusun oleh kami


. Jeff Bezos


Jeff Bezos, pemilik Amazon, adalah orang terkaya di dunia hari ini, dengan anggaran bernilai USD 197 bilion. Dia menceraikan isterinya, MacKenzie, pada tahun 2019 setelah 26 tahun berkahwin.


Perceraian itu berlaku kerana Bezos ditangkap berselingkuh dengan bekas penyampai televisyen, Lauren Sanchez, yang kini menjadi kekasihnya. MacKenzie sendiri baru-baru ini berkahwin semula. Dia menjadi salah satu wanita terkaya di dunia hasil daripada berkongsi kekayaannya dengan Bezos.


2. Elon Musk


Elon Musk yang mengetuai Tesla dan SpaceX terkenal sebagai playboy. Lelaki yang dilahirkan di Afrika Selatan itu kini merupakan naib johan orang terkaya di dunia dengan aset USD 168 bilion. Isteri pertamanya, Justine Wilson, berkahwin pada tahun 2000 dan bercerai pada tahun 2008.


Dia kemudian berkahwin dengan model Britain Talulah Riley dan bercerai dua kali. Setelah berpacaran dengan pelakon Amber Heard, Musk kini menjadi penyanyi Grimes dan mereka mempunyai seorang anak. Secara keseluruhan, Musk mempunyai 7 anak dari hubungan cinta.


3. Bill Gates


Bill Gates, pengasas Microsoft, biasanya orang terkaya ketiga di dunia, saat ini kekayaannya dianggarkan bernilai USD 130 bilion. Kemudian, dia dikalahkan oleh hartawan fesyen Bernard Arnault. Seperti yang dilaporkan, perkahwinannya dengan Melinda selama 27 tahun, mereka memutuskan untuk bercerai.


Perkara ini cukup mengejutkan bagi warga dunia kerana pasangan ini diketahui harmoni. Dari hasil perkahwinan mereka, Bill Gates dan Melinda mempunyai tiga orang anak. Mereka bercerai kerana mungkin tidak ada pertandingan lagi.

Trio Orang Terkaya di Dunia Telah Bercerai Trio Orang Terkaya di Dunia Telah Bercerai Reviewed by thecekodok on 3:59:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.