Twitter membuka Space untuk pengguna mempunyai sekurang-kurangnya 600 pengikut


 Melalui catatan blog, Twitter mengumumkan bahawa mereka telah membuka perkhidmatan ciri Spaces untuk semua pengguna, dengan syarat mereka mempunyai minimum 600 pengikut.

Spaces itu sendiri adalah ciri sembang suara audio sahaja yang membolehkan hos mengalirkan sembang suara dengan pengguna Twitter yang lain. Ahli khalayak dapat mendengar atau menjadi sebahagian daripada perbualan.


 Twitter mengumumkan fitur baru yang akan hadir di Spaces. Yang paling ketara adalah 'Ticketed Spaces' yang membolehkan Space host untuk mengewangkan Spaces mereka dengan kos wang.


Kumpulan pengguna yang terhad dapat menguji Ticketed Spaces dalam beberapa bulan akan datang. Pengguna juga boleh menetapkan peringatan untuk, dan menjadualkan slot masa untuk Spaces yang akan datang.


Ruang yang dihoskan bersama, penciptaan teks langsung yang lebih baik, dan akses yang lebih baik ke Spaces melalui ikon profil di suapan Twitter semuanya akan datang ke Spaces di masa depan.


Ciri Spaces muncul berkat populariti besar yang timbul dari Clubhouse, sebuah aplikasi permulaan berdasarkan premis yang sama untuk mengadakan perbualan suara awam dengan pengguna lain dan membolehkan penonton mendengar secara langsung. Rumah kelab itu sendiri semakin popular di tengah wabak tersebut kerana banyak yang dikuarantin dan menghabiskan masa di rumah.


"Anda selalu mengikuti Tweets mereka, kini Spaces membolehkan anda mendengar suara mereka dan bercakap tentang apa yang berlaku sekarang dan yang paling penting bagi anda - segera," tulis Twitter.


"Dari Tweeting hingga berbicara, membaca hingga mendengarkan, Spaces mendorong dan membuka perbualan nyata dan terbuka di Twitter dengan keaslian dan nuansa, kedalaman, dan kekuatan yang hanya dapat dihasilkan oleh suara manusia."


Ruang muncul di bahagian atas suapan anda dengan gelembung ungu di antara Armada Twitter. Untuk membuat Space, ketik butang Tweet dan ketik ikon Spaces. Sekiranya anda tidak melihat ikon, ciri Spaces mungkin belum tersedia untuk anda.

Twitter membuka Space untuk pengguna mempunyai sekurang-kurangnya 600 pengikut Twitter membuka Space untuk pengguna mempunyai sekurang-kurangnya 600 pengikut Reviewed by thecekodok on 4:05:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.