Watak Paling Kuat di Mortal Kombat, Sub-Zero dalam kedudukan apa?

 


Mortal Kombat menampilkan watak-watak yang menarik dan mempunyai kekuatan masing-masing. Sejak kejayaan permainan video, pertunjukan aksi, komik, buku, animasi hingga filem aksi langsung, nampaknya setiap orang mempunyai pahlawan mereka sendiri.

Tetapi apabila disusun, siapa yang paling kuat? Dalam susunan apa Sub-Zero dimainkan oleh Joe Taslim? Dipetik dari Screen Rant, Selasa (4/5/2021) inilah jawapannya:


1. Cole Young

Di atas Sonya Blade yang berada di tempat ke-6, Cole Young dianggap berpotensi untuk terus berkembang dan bahkan menjadi 'Next Scorpion'. Dia memang memiliki dasar untuk menjadi pejuang yang baik, ditambah sekarang dia telah berjaya membuka arcana.2. Sub-Zero

Watak Sub-Zero Joe Taslim masih di atas Cole Young. Dia ditugaskan untuk menyingkirkan semua pahlawan Earthrealm sebelum kejohanan untuk memastikan kemenangan Outworld. Sub-Zero adalah pembunuh kejam tanpa belas kasihan yang cukup kuat. Sub-Zero mahir dan licik, secara konsisten mencari cara kreatif untuk menggunakan kekuatan aisnya.


3. Scorpion

Sebelumnya dia adalah Hanzon Hasashi yang terkenal sebagai ninja terbaik di dunia. Namun, setelah berubah sepenuhnya menjadi Scorpion, dia semakin dikenali sebagai pejuang yang sangat kuat dan mampu mengalahkan hampir semua orang satu lawan satu.


Dipicu oleh dendam, Scorpion mempunyai kelebihan untuk mengawal kemarahannya. Scorpion menggunakan api Netherrealm dengan berkesan. Terbukti Sub-Zero meleleh di tangannya.


4. Shang Tsung

Shang Tsung telah lama berkhidmat sebagai salah satu penjahat utama siri ini. Di Mortal Kombat ia digambarkan sebagai penguasa Outworld dan komandan tenteranya. Dia tidak sabar untuk membunuh juara Bumi sebelum kejohanan Mortal Kombat.


Ada sebab mengapa Kabal, Goro, dan bahkan Sub-Zero mematuhi Shang Tsung. Jelas, dia mempunyai kekuatan yang melebihi semua pejuang lain. Pertempurannya dengan Kung Lao sendiri menunjukkan kegelapan dan kekuatannya yang sangat besar. Sebagian besar, Shang Tsung menghindari pertempuran dan membiarkan bawahannya melakukan penawarannya, tetapi ketika dia menyerang musuh, dia dapat menyedot jiwa dari Kung Lao.


5. Lord Raiden

Menduduki posisi pertama, tentu saja, Lord Raiden yang merupakan dewa kilat dan pelindung Earthrealm. Ketika Shang Tsung tiba di kuil Raiden untuk membunuh juara Earthrealm dan memastikan kemenangan Outworld, Raiden cukup kuat untuk menangkisnya dan melindungi juara Bumi. Dia juga mempunyai kemampuan untuk membawa juara ke mana sahaja dia mahu.


Lebih-lebih lagi, Raiden berfungsi sebagai tokoh mentor untuk juara Bumi dan tidak dapat mengambil bahagian dalam pertarungan, jelas bahawa dia adalah watak paling kuat di Mortal Kombat.

Watak Paling Kuat di Mortal Kombat, Sub-Zero dalam kedudukan apa? Watak Paling Kuat di Mortal Kombat, Sub-Zero dalam kedudukan apa? Reviewed by thecekodok on 3:25:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.