3 Drama Korea Akan Dilancarkan di Netflix pada bulan Jun


Perkhidmatan streaming filem dan drama, Netflix, nampaknya telah menyiapkan beberapa drama Korea terbaru yang siap disiarkan pada bulan Jun.

Drama dari Netflix ini pasti dinanti-nantikan oleh peminat K-Drama, kerana kualiti cerita yang tidak pernah mengecewakan penonton. Nampaknya kali ini Netflix akan menyiarkan 3 drama Korea terbaru sekaligus. Kewujudan drama ini pastinya menjadikan peminat lebih bersemangat. Genre yang akan disiarkan akan lebih pelbagai.


Ingin tahu drama apa yang akan ditayangkan? mari lihat lebih banyak dan jangan lupa tulis tarikhnya!


1. Hospital Playlist Season 2


Siapa pencinta drama Korea yang tidak pernah mendengar siri ini? Sudah lama pelanggan Netflix, drama ini tidak asing lagi.


Bersambung dari musim pertama yang ditayangkan pada tahun 2020, Senarai Main Hospital 2 akan tetap sama, iaitu untuk menceritakan tentang kehidupan harian orang di Hospital Yulje. Tidak dilupakan kisah 5 rakan, iaitu Ik Jun (Jo Jung Suk), Jung Won (Yoo Yeon Seok), Jun Wan (Jung Kyung Ho), Seok Hyung (Kim Dae Myung), dan Song Hwa (Jeon Mi Do) .


Drama ini mempunyai latar belakang perubatan humanistik yang mengisahkan kisah doktor dan pesakit di bilik kecemasan. Senarai Main Hospital sendiri mendapat perhatian besar kerana ini adalah kerja sama antara pengarah Shin Won Wo dan penulis skrip Lee Woo Jung. Wow, ini sungguh mengasyikkan, ya! Jangan lupa, drama ini akan ditayangkan di Netflix mulai 17 Jun 2021.2. So Not Worth It

Kemudian Netflix mempunyai siri asal berjudul So Not Worth It, dan ia akan mula dilancarkan pada 18 Jun 2021.


Siri ini akan menceritakan kisah persahabatan para pelajar yang tinggal di asrama universiti antarabangsa dan dipenuhi dengan cinta. Tetapi, jangan sangka drama ini akan romantis seperti yang lain, kerana dilaporkan drama ini akan menampilkan gaya komedi (sitkom).


Pemain pertama sendiri adalah Se Wan (Park Se Wan), dia adalah pembantu mengajar yang bertanggungjawab menjaga pelajar di asrama. Kemudian ada pelajar, antara lain, Jamie (Shin Hyun Seung), pelajar dari Amerika, Sam (Choi Young Jae), keturunan Korea-Australia, kemudian ada Minnie (Minnie), orang Thailand yang suka drama Korea, dan akhirnya ada Hyun Min (Han Hyun Min), seorang pelajar Korea yang tidak dapat tinggal di asrama.


Dengarkan sahaja ceritanya, nampak sangat menarik, ya!


3. Nevertheless

Akhirnya, Netflix akan memberikan roman genre drama, iaitu Namun demikian. Drama ini mengisahkan tentang kehidupan cinta antara Park Jae Eon (Song Kang) dan Yoo Na Bi (Han So Hee).


Kedua-duanya sebenarnya mempunyai sifat individu yang tidak mementingkan cinta. Park Jae Eon, yang terkenal tidak peduli dan tidak mahu menjalin hubungan romantis dengan sesiapa pun, dan Yoo Na Bi, yang memilih untuk tidak mengutamakan hubungan cinta kerana trauma yang dialaminya. Tetapi siapa sangka, Jae Eon yang acuh tak acuh sebenarnya jatuh cinta pada Yoo Na Bi dan kisahnya bermula.


Untuk lebih banyak cerita, nantikan drama di Netflix yang akan tersedia mulai 19 Jun 2021.

3 Drama Korea Akan Dilancarkan di Netflix pada bulan Jun 3 Drama Korea Akan Dilancarkan di Netflix pada bulan Jun Reviewed by thecekodok on 5:43:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.