4 Serum yang berasaskan buah-buahan dan khasiatnya untuk wajah

 


Selain menjadikan tubuh sihat, buah juga mempunyai manfaat yang baik untuk kecantikan kulit, terutama perawatan kecantikan untuk wajah. Banyak jenama telah mengeluarkan produk kecantikan, terutamanya serum dengan kandungan utama buah dan digabungkan dengan bahan aktif lain.

Buah yang dijadikan bahan utama serum biasanya merupakan ekstrak dari buah yang mempunyai khasiat yang berbeza. Ada yang dapat mencerahkan, mengatasi jerawat, dan bahkan meningkatkan keanjalan kulit untuk menjadi awet muda.


Jadi, apa saja serum yang bahan utamanya adalah buah? Lihat ini!


Rojukiss Orange C+ Bright Pore Care Serum

Pembungkusan yang sangat mesra perjalanan ini memudahkan anda menggunakan produk, sangat praktikal, mudah dibawa, dan tidak akan memakan banyak ruang. Juga diperkaya dengan ekstrak oren yang kaya dengan vitamin C, vitamin E, dan witch hazel yang menjadikan kulit anda lebih cerah dan lebih tegas.


Kandungan vitamin C dalam serum ini juga merupakan antioksidan yang melindungi dan menyuburkan kulit wajah anda. Sekiranya anda ingin memiliki kulit cerah dan kencang seperti wanita Korea, tidak ada salahnya mencuba serum ini, harganya juga sangat murah.


Harlette Waterymelon Deep Hydration Emulsion

Produk ini dianggap 2 dalam 1 kerana bertindak sebagai serum serta pelembap dengan buah tembikai dan jus daun lidah buaya yang selain memberikan penghidratan pada kulit wajah, produk ini juga menjadikan kulit anda lebih kenyal, bercahaya, dan cerah. Ini juga mengandung antioksidan yang baik untuk menjaga kesehatan dan menenangkan kulit wajah anda.


Tekstur produk juga sangat ringan, cepat menyerap ke kulit wajah, dan tidak menjadikan kulit wajah anda melekit. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit wajah, termasuk jenis kulit berminyak dan sensitif, ia tidak mengandungi paraben, alkohol, dan minyak. Glow Recipe Avocado Ceramide Recovery Serum

Bagi anda yang mempunyai kulit sensitif, kusam, kemerahan, dan mudah teriritasi, anda boleh mencuba produk serum ini dengan kandungan utama alpukat yang mempunyai manfaat untuk menenangkan kulit wajah, menghidrat, melembapkan, dan menyuburkannya agar lebih sihat dan cerah.


Teksturnya ringan seperti susu kerana mengandungi susu beras, allantoin, ceramide, yang juga memperbaiki, memulihkan, dan menguatkan lapisan kulit wajah anda. Serum pemulihan avocado ceramide resipi glow mempunyai kemasan yang unik, warna yang menarik, dan tuntutan produk yang menjanjikan.Innisfree Jeju Pomegranate Revitalizing Serum


Kandungan buah delima atau promegrante dikenali sebagai buah yang dapat menjadikan kulit kencang dan awet muda. Serum dari jenama Korea ini mengandungi buah delima aktif segar langsung dari Jeju untuk menjadikan kulit lebih kencang, mencegah tanda-tanda penuaan seperti garis halus, dan melindungi lapisan kulit wajah.


Teksturnya sangat ringan, selain cepat diserap ke dalam kulit, anda juga dapat merasakan kesegaran ketika disapukan pada wajah anda. Selain memberi tumpuan kepada anti-penuaan, serum ini diperkaya dengan niacinamide untuk mencerahkan dan menghidupkan semula kulit.4 Serum yang berasaskan buah-buahan dan khasiatnya untuk wajah 4 Serum yang berasaskan buah-buahan dan khasiatnya untuk wajah Reviewed by thecekodok on 5:37:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.