5 Sebab Mengapa Anda Perlu Membeli iPhone 11

 


Adakah anda terfikir untuk mengganti telefon pintar semasa anda? Atau mungkin anda berfikir untuk menaik taraf telefon anda ke kelas unggulan, tetapi masih bingung mengenai jenama mana yang hendak dibeli? Bagaimana terus menaik taraf telefon anda ke iPhone 11.

Selain daripada fakta bahawa jenama Apple sangat popular, spesifikasi dan keupayaan yang ditawarkan oleh iPhone 11 sangat berkemampuan dan terkini sehingga dapat menyokong kerja dan aktiviti harian anda.


Sekiranya anda masih tidak pasti sama ada hendak membeli iPhone 11 atau tidak, periksa dahulu sebab mengapa iPhone 11 ini sangat menarik, terutamanya jika anda berminat dengan produk unggulan kelas premium. Berikut adalah sebahagian daripadanya.1. Kelajuan Chipset Yang Digunakan


Berbanding dengan versi telefon iPhone sebelumnya, iPhone 11 dilengkapi dengan chipset Apple A13 Bionic terkini. Apple bahkan mendakwa bahawa reka bentuk cip mereka adalah cip terpantas di dunia buat masa ini.


Ini menjadikan iPhone 11 mempunyai prestasi yang lebih baik kerana Apple A13 Bionic sendiri mempunyai prestasi 20 peratus lebih pantas daripada chipset buatan Apple pada generasi sebelumnya. Dengan chipset ini, prestasi iPhone 11 tidak dapat dipertikaikan walaupun bermain permainan dengan grafik yang tinggi.


2. Hayat bateri yang lebih cekap


IPhone 11 dilengkapi dengan paparan Liquid Retina HD dengan layar 6.1 inci dengan resolusi 1792 x 828 piksel dengan teknologi IPS. Visual yang dihasilkan tetap halus dan tajam kerana telefon ini dilengkapi dengan ciri skrin nada sebenarnya dan layar warna lebar (P3).


Mengenai bateri, telefon ini juga lebih cekap dan tahan lama walaupun hanya dilengkapi dengan bateri 3110 mAh yang diklasifikasikan sebagai kapasiti untuk barisan produk iPhone. Bateri ini didakwa bertahan hingga 17 jam untuk main balik video, 10 jam untuk streaming, dan hingga 65 jam untuk main balik audio.


Menariknya, bateri iPhone 11 boleh dicas hingga 50% dalam 30 minit jika menggunakan penyesuai 20W atau lebih tinggi.


3. Reka bentuk yang elegan dan lebih futuristik


Bukan hanya masalah perisian, peningkatan penampilan dan reka bentuk juga dilaksanakan. Sekiranya anda adalah salah satu daripada orang-orang yang bimbang dengan kerosakan skrin telefon anda, maka telefon ini akan menghilangkan kerisauan anda. Ini kerana iPhone 11 dilengkapi dengan kaca yang lebih berat daripada siri iPhone sebelumnya.


Semua penambahbaikan dari kaca dan reka bentuk dapat menyokong telefon ini agar lebih tahan lama. Badan iPhone 11 dilengkapi dengan aluminium dan kaca anodized. Kaca anodized ini adalah kaca telefon pintar paling sukar yang pernah ada. Menariknya, siri iPhone ini tersedia dalam pelbagai varian warna yang boleh anda pilih, iaitu hijau, putih, kuning, ungu, merah dan hitam.


4. Ciri Mod Malam Pada Kamera


Telefon pintar iPhone 11 mempunyai dua kamera belakang, lebar dan ultra lebar yang jauh lebih baik daripada siri sebelumnya, iaitu iPhone XR yang hanya mempunyai satu kamera. Sementara siri iPhone 11 yang lain seperti Pro dan Pro Max dilengkapi dengan tiga kamera, iaitu kamera lebar, ultra lebar dan telefoto.


Untuk keperluan selfie, iPhone 11 dilengkapi dengan kamera beresolusi 12 megapiksel dengan ciri TrueDepth yang dapat anda putar dalam pengambilan gambar berorientasikan landskap, anda juga dapat merakam video gerakan perlahan 120 fps. Apple memanggil ciri ini sebagai 'slofie'.


Ciri ini tidak kurang hebatnya. Telefon ini dapat merakam gambar berkualiti 4K hingga 60fps, lengkap dengan sokongan slo-mo, timelapse, penstabilan video sinematik dan juga mampu merakam video 4K pada kedua kamera.


Selain itu, terdapat sedikit perubahan dari sisi UI untuk video termasuk ketukan dan tahan yang mempunyai gaya yang hampir sama dengan Instagram. Anda juga dapat memanfaatkan fitur mod malam ketika suasana di mana foto sedikit lebih gelap, sehingga di tempat yang gelap anda dapat menghasilkan gambar yang sejuk.


5. Harga Lebih Berpatutan


Berbanding dengan siri lain, iPhone 11 mempunyai harga jualan yang jauh lebih murah. IPhone 11, yang merupakan penerus siri iPhone XR, berharga mulai Rp 10 juta di Blibli.com


Jadi, adakah anda sudah berminat untuk menaik taraf telefon anda ke iPhone 11? Anda boleh menemui semua varian iPhone 11 dengan mudah di Blibli.com, bermula dari varian memori dalaman 64 GB, 128 GB dan 256 GB. Produk di Blibli sentiasa siap dan dijamin selamat.


Menariknya, kadang-kadang ada promosi pembelian iPhone 11 yang dapat menjimatkan pembelian anda lebih banyak lagi. Menarik kan?

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Membeli iPhone 11 5 Sebab Mengapa Anda Perlu Membeli iPhone 11 Reviewed by thecekodok on 3:44:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.