7 Fakta mengenai Lee Da In, Pelakon Cantik Pujaan Lee Seung Gi


Pada 24 Mei, peminat drama Korea dikejutkan dengan berita gembira dari pelakon Lee Seung Gi. Pelakon Mouse ini ternyata menjalin hubungan sulit dengan pelakon bernama Lee Da In. Perkara ini juga disahkan oleh agensi Lee Da In, 9Ato Entertainment.

Walaupun begitu, nampaknya masih ramai yang tidak terlalu mengenali sosok Lee Da In. Jadi, bagi anda yang ingin mengenali kekasih Lee Seun Gi, berikut adalah 7 fakta menarik dari Lee Da In.


1. Datang dari keluarga pelakon

Lee Da In dilahirkan pada 5 November 1992 sebagai Lee Joo Hee. Pelakon berusia 28 tahun ini sebenarnya berasal dari keluarga pelakon, anda tahu. Ibunya Kyeon Mi Ri adalah seorang pelakon senior yang pernah terlibat dalam banyak drama Korea. Beberapa di antaranya adalah peranannya sebagai Choi Seong Geum dalam drama Dae Jang Geum, Madame Jung di Rooftop Prince, dan Jung Yeo Jin dalam Revolutionary Love.


Lee Da In mempunyai seorang kakak perempuan bernama Lee Yu Bi yang juga seorang pelakon. Lee Yu Bi juga pernah membintangi berbagai drama popular seperti Pinocchio, Uncontrollably Fond, dan Backstreet Rookie.


2. Merupakan keturunan bangsawan

Dilancarkan dari Koreaboo, Lee Da In ternyata masih mempunyai darah kerajaan dari ibunya, Kyeon Mi Ri. Ibunya dikenali sebagai sebahagian daripada klan Hwanggan Kyeon. Anggota klan ini adalah keturunan Raja Kyeon Hwon yang merupakan raja pertama kerajaan Hubaekjae. Wow, sangat sesuai bahawa Lee Dae In mempunyai visual yang menarik dan elegan, Ladies.


3. Debut pada tahun 2014


Melancarkan debutnya pada tahun 2014, Lee Da In pertama kali membintangi drama mini berjudul Twenty Years Old. Selepas itu, dia kerap membintangi pelbagai drama dengan pelbagai genre setiap tahun.


Beberapa drama popular yang dibintangi oleh Lee Da In termasuk Hwarang, Come and Hug Me, Doctor Prisoner, dan Alice. Nah, bagi anda yang ingin melihat lakonan Lee Da In lebih jauh, tajuk drama boleh menjadi cadangan untuk anda, Ladies.


4. Dicalonkan untuk Anugerah Drama SBS


Berkat peranannya dalam drama Alice, Lee Da In dicalonkan untuk Anugerah Drama SBS ke-28 pada tahun 2020 dalam kategori Anugerah Kecemerlangan. Walaupun dia belum memenangi pencalonan, ini adalah salah satu pencapaian Lee Da In kerana dia dapat bersaing dengan sebilangan pelakon dan pelakon popular lain.


Di Alice, Lee Da In melakonkan watak bernama Kim Do Yeon yang merupakan wartawan. Dia dikatakan terlibat dalam siasatan misteri yang melibatkan drone yang mencurigakan.


5. Bertemu dengan Lee Seung Gi Berkat Bermain Golf


Lee Da In terkenal mempunyai hobi bermain golf. Di luar kesibukannya sebagai seorang pelakon, dia diketahui masih meluangkan masa untuk bermain golf. Hobi bermain golf ternyata menjadi permulaan kedekatannya dengan Lee Seung Gi.


9Ato Entertainment sebagai agensi Lee Da In mengatakan bahawa kedua-duanya pertama kali bertemu sebagai junior dan senior. Sejak itu mereka sering bermain golf bersama dan hubungan mereka bertambah erat.


6. Mempunyai Hubungan Sejak Tahun Lalu


Walaupun hubungan Lee Da In dan Lee Seung Gi hanya diketahui oleh orang ramai pada 24 Mei, kedua-duanya sebenarnya telah menjalin hubungan sejak akhir tahun 2020. Hubungan mereka juga telah diketahui oleh keluarga dan rakan terdekat masing-masing. Dari laporan yang diterbitkan oleh Dispatch, mereka berdua bahkan mengunjungi rumah nenek Lee Seung Gi di kawasan Sokcho.


7. Pelakon yang aktif di media sosial


Berita mengenai kencan Lee Da In dengan Lee Seung Gi membuat banyak peminat mula mengetahui lebih banyak mengenai pelakon zodiak Scorpio ini. Bagi Wanita yang ingin tahu mengenai sosok Lee Da In, anda mungkin berminat untuk mengunjungi akaun Instagram peribadinya dengan nama pengguna @xx__dain. Pada akaun peribadinya, dia sering berkongsi pelbagai momen sehari-hari dan beberapa saat penggambaran.

7 Fakta mengenai Lee Da In, Pelakon Cantik Pujaan Lee Seung Gi 7 Fakta mengenai Lee Da In,  Pelakon Cantik Pujaan Lee Seung Gi Reviewed by thecekodok on 5:56:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.