7 Sebab Mengapa Anda Mesti Menonton Girl From Nowhere 2

 


Sering mendengar orang bercakap mengenai Girl from Nowhere? Sekiranya anda fikir ia adalah salah satu tajuk siri barat atau drama Korea, anda salah. Girl from Nowhere adalah siri Thailand dengan genre thriller misteri yang disiarkan di Netflix.

Girl from Nowhere menceritakan kisah perjalanan Nanno, gadis misteri yang selalu bertukar sekolah dan mempunyai tujuan untuk mendedahkan pembohongan atau kejahatan dan memberi pembalasan kepada orang-orang yang bersalah di sekolahnya.


Girl from Nowhere kini memasuki musim keduanya dan telah bersiaran secara rasmi pada bulan Mei ini. Masih ragu untuk menonton Girl from Nowhere 2? Inilah 7 sebab mengapa anda mesti menonton siri ini.


1. Mengemukakan Ketegangan Yang Berbeza

Bagi anda yang menggemari genre seperti ini, anda pasti akan menyukainya. Siri ini menimbulkan ketegangan bukan dari jumpscare, tetapi melalui jalan cerita. Jangan risau, ini bukan kisah hantu. Pelakon Nanno sendiri, Chicha Amatayakul, telah mengesahkan bahawa wataknya bukan manusia atau hantu, tetapi 'anak syaitan'.


2. Jalan cerita tidak berkaitan dengan Musim 1

Sama seperti musim sebelumnya, setiap episod pada musim 2 menceritakan kisah yang berbeza. Jadi, jika anda belum menonton musim 1 dan ingin menonton musim 2 dengan segera, tidak menjadi masalah, kerana jalan cerita dari episod 1 hingga episod terakhir pada musim ini tidak berkaitan dengan musim sebelumnya.


3. Trend di Beberapa Negara

Memiliki kejayaan seperti musim pertama, ternyata Girl from Nowhere 2 tidak hanya menjadi tren di Thailand dan Indonesia, anda tahu. Tetapi beberapa negara lain juga, seperti Filipina, Singapura, dan Malaysia.


4. Kurang Episod Dari Musim 1

Girl from Nowhere 2 mempunyai episod lebih sedikit daripada musim pertama, iaitu hanya 8 episod. Manakala musim pertama mempunyai 13 episod. Musim 2 sangat sesuai untuk anda yang hanya mempunyai sedikit masa terluang tetapi masih mahu pergi ke siri ini.


5. Diilhamkan oleh Kisah Benar

Tidak berbeza dengan musim 1, episod pada musim ini juga mempunyai kisah yang diilhami oleh kes sebenar yang pernah berlaku di Thailand. Siri ini juga mempunyai pesan tersirat dalam setiap episod yang dapat kita ambil untuk dijadikan pelajaran kehidupan, misalnya, seperti harus bertanggung jawab ketika melakukan kesalahan.


6. Menambah Watak Baru Yang Lebih Menyeronokkan

Pada episod tengah, siri ini mempunyai watak tambahan yang akan menjadikan jalan cerita lebih menarik. Yuri, yang dimainkan oleh Chanya McClory, akan membuat anda lebih tertarik dengan siri ini sehingga episod terakhir.


Adakah Yuri lebih baik atau jahat daripada Nanno? Anda boleh menontonnya secara langsung untuk mendapatkan jawapannya sendiri!


7. Mempunyai Pengakhiran yang Tidak Dijangka

Sekiranya anda telah meneka bagaimana akhir musim ini, maka anda harus bersedia untuk kecewa kerana tekaan anda mungkin salah. Girl from Nowhere 2 mempunyai plot yang tidak dapat anda bayangkan sebelum ini.


Para penonton juga berspekulasi bahwa akan ada musim 3, mengingat musim ini masih memiliki beberapa pertanyaan yang belum dijawab. Walaupun begitu, belum ada pengesahan atau spoiler dari pihak produksi atau pemain.


Jadi, tunggu apa lagi? Jangan lepaskan! Ayuh, segera ikuti perjalanan Nanno ke sekolah barunya melalui Girl from Nowhere 2.

7 Sebab Mengapa Anda Mesti Menonton Girl From Nowhere 2 7 Sebab Mengapa Anda Mesti Menonton Girl From Nowhere 2 Reviewed by thecekodok on 6:01:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.