Apple TV Sekarang di Android TV

 


Sebelumnya tersedia di Chromecast dengan barisan TV Google dan Android TV Sony, aplikasi Apple TV kini tersedia di banyak jenama Android TV.

Kehadiran Apple TV ditandai dengan kehadirannya di Nvidia Shield TV, yang merupakan sebahagian daripada ucaptama Nvidia di Computex 2021. Menurut Google, aplikasi dan perkhidmatan Apple kini tersedia di seluruh ekosistem Android TV.


Hanya saja kehadiran Apple TV terbatas pada barisan produk Android TV moden, alias produk yang agak baru, seperti Mi TV Stick an Box, seperti yang dikutip dari The Next Web, Khamis (3/6/2021) .Seorang eksekutif Xiaomi India juga mengesahkan bahawa aplikasi Apple TV akan tersedia untuk semua saluran TV Android mereka, iaitu Mi TV, Redmi TV, Mi Box 4K, dan Mi TV Stick.


"Lebih banyak orang dapat menonton Ted Lasso :-) Sokong Dolby Vision," tulis Sudeep Sahu, Pengurus Produk Kanan di Xiaomi India di Twitter.


Ketika kami mencubanya di Mi TV 55 Bezel, aplikasi Apple TV sudah tersedia dan boleh dimuat turun dari Play Store.


Dengan aplikasi Apple TV, pengguna dapat menonton perkhidmatan Apple TV +, yang saat ini tersedia secara percuma untuk pembeli peranti Apple, yang masa lapangnya baru-baru ini diperpanjang. Apabila dibayar, harganya USD 5 sebulan, dan mengandungi beberapa rancangan menarik seperti Ted Lasso, The Morning Show, For All Mankind, dan sejenisnya.


Selain itu, pengguna juga dapat menonton filem yang dibeli atau disewa dari perkhidmatan tersebut. Sejauh ini, nampaknya filem di platform Apple TV adalah filem dengan standard paling lengkap berbanding dengan platform lain yang terdapat di pasaran, seperti 4K dan Dolby Vision.


Oh ya, cara log masuk ke aplikasi Apple TV di Android TV dapat dilakukan dengan mengimbas kod QR dari iPhone atau iPad anda, atau anda juga boleh log masuk dengan memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda.

Apple TV Sekarang di Android TV Apple TV Sekarang di Android TV Reviewed by thecekodok on 4:40:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.