Baru Sambut Ulang Tahun ke 22 , Ikuti Perjalanan Kerjaya Kim So Hyun dari Kanak-kanak ke Sekarang

 


Pelakon cantik Kim So Hyun baru berusia 22 tahun pada 4 Jun. Kim So Hyun telah memulakan kariernya sejak dia kecil dengan menjadi artis kanak-kanak, jadi tidak hairanlah dia selalu pandai memilih skrip. Ketika Kim So Hyun meningkat, kejayaannya berterusan hingga hari ini

Tertarik dengan perjalanan kerjaya pelakon baru yang mempunyai ulang tahun tahun ini? Ayuh, lihat ulasan berikut!


1. Memulakan kerjaya pada usia yang sangat muda

Pelakon kelahiran Australia ini memulakan kerjayanya pada usia yang agak muda, pada usia 7 tahun. Kim So Hyun memulakan debutnya sebagai pemain pendukung di Drama City "Ten Minute, Minor" (2006) dan melakonkan watak kanak-kanak sim Do Yong.


2. Mula terjun ke dunia filem pada tahun 2008

2 tahun selepas debut, Kim So Hyun mula meneroka dunia pawagam. Filem ini, berjudul My Name Is Pity (2008) adalah filem pertamanya. Dia melakonkan watak watak kanak-kanak Jin Ha.


3. Drama 'The Moon Embracing the Sun' dan permulaan kemasyhuran Kim So Hyun

Drama Korea The Moon Embracing the Sun (2012) adalah permulaan kemasyhuran Kim So Hyun. Dia memainkan peranan Yoon Bo Kyung yang masih muda. Drama ini dibintangi oleh pelakon dan pelakon terkenal, seperti Kim Soo Hyun, Yeo Jin Goo, Kim Yoo Jung, Jung Il Woo, Im Siwan, dan banyak lagi. Melalui drama ini juga, Kim So Hyun memenangi anugerah Pelakon Muda Terbaik.


4. Menjadi MC rancangan muzik


Kim So Hyun menjadi MC rancangan muzik MBC Show! Music Core pada 2013-2015 bersama Noh Hong Chul, Choi Min Ho, dan Zico. Kim So Hyun dapat menunjukkan kemampuannya sebagai MC yang pandai membawa suasana yang menyeronokkan walaupun dia adalah MC termuda antara yang lain.


5. Banjir anugerah menerusi drama Who Are You: School 2015

School adalah siri yang mengangkat tema masalah realistik di sekolah dan telah wujud sejak tahun 1999. School Series itu sendiri terkenal kerana selalu melancarkan kerjaya pelakon dan pelakon pemula.


Kim So Hyun berpeluang bermain sebagai pemain utama di drakor School 2015. Tanpa bergurau, dia juga segera memainkan 2 watak sekaligus, iaitu Go Eun Byul dan Lee Eun Bi. Melalui drama ini, Kim So Hyun telah memenangi banyak anugerah dan popularitinya juga meningkat.


6. Menjadi suara anime 'Your Name'

Tidak hanya pandai berlakon langsung, pada tahun 2017, Kim So Hyun juga menunjukkan kemampuannya yang lain dengan menjadi suara anime versi Korea Your Name bersama dengan pelakon terkenal Ji Chang Wook. Dalam anime ini, Kim So Hyun menyuarakan watak Miyamizu Mitsuha.


7. Dedikasinya dalam drama 'River Where the Moon Rises'

Kim So Hyun baru-baru ini menamatkan drama, berjudul River Where the Moon Rises, April lalu. Malangnya, pada masa itu pemeran utama lelaki, Ji Soo, terlibat dalam skandal dan terdapat pertukaran pemain ketika penggambaran selesai 95%.


Sebagai pemeran utama wanita, Kim So Hyun diminta untuk menembak semula semua adegan. Namun, dia masih dapat membina kimia dengan mudah bersama rakan barunya, Na In Woo, dan masih dapat menghidupkan suasana di lokasi syuting. Dedikasinya untuk menembak semula malah dipuji oleh pelakon Lee Ji Hoon.


Drama ini akhirnya berjaya mencapai penilaian yang memuaskan sehingga akhir episod.


8. Sudah membintangi lebih daripada 30 drama

Kim So Hyun terkenal selalu membintangi drama setiap tahun dari awal debutnya hingga sekarang, sama ada watak cameo, peranan pendukung, atau watak utama. Drama-drama beliau juga selalu terkenal, seperti School 2015, Let's Fight Ghost, Goblin, Love Alarm 1 & 2, The Tale of Nokdu, River Where the Moon Rises, dan banyak lagi.

Baru Sambut Ulang Tahun ke 22 , Ikuti Perjalanan Kerjaya Kim So Hyun dari Kanak-kanak ke Sekarang Baru Sambut Ulang Tahun ke 22 , Ikuti Perjalanan Kerjaya Kim So Hyun dari Kanak-kanak ke Sekarang Reviewed by thecekodok on 2:34:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.