Bekas eksekutif BMW yang direkrut, Kereta Apple Lebih Nyata

 


Apple sangat disyaki menyediakan produk baru, iaitu kereta elektrik. Berita itu semakin kuat kerana syarikat yang berpangkalan di Cupertino baru-baru ini merekrut bekas eksekutif BMW.

Dia adalah Ulrich Kranz, bekas eksekutif kanan yang memberi tumpuan kepada kereta elektrik. Kepada CNBC yang dipetik kami , Apple mengesahkan bahawa mereka telah mengupah Ulrich.


Ini menandakan kesungguhan Apple dalam merancang kereta elektrik dan pada masa akan datang kemungkinan untuk bersaing dengan nama besar seperti Tesla. Memang, Apple tidak pernah jujur ​​dalam membuat kenderaan elektrik, tetapi mereka telah merekrut pakar beberapa kali.Pada tahun 2018, Apple mengupah Doug Field, yang telah mengusahakan Tesla's Model 3. Dengan kekuatan jenama, teknologi bateri dan kepakaran dalam rantaian bekalan, Apple dilihat mempunyai potensi besar jika ingin memasuki perniagaan kereta elektrik.Tetapi nampaknya persiapan Apple masih lama memandangkan ini adalah kategori produk baru yang belum pernah mereka buat. Menurut penganalisis dari TF International Ming-Chi Kuo, Apple Car kemungkinan akan dilancarkan pada tahun 2025-2027 secepat mungkin


Dalam catatan penyelidikannya, Kuo mengatakan spesifikasi untuk Apple Car tidak muktamad. Dia juga menambahkan bahawa ada kemungkinan bahawa jadual pelancaran untuk kereta ini akan diturunkan pada tahun 2028 atau lebih baru.


"Oleh kerana perubahan dalam pasaran memandu sendiri EV dan standard kualiti tinggi Apple, kami tidak akan terkejut jika jadual pelancaran Apple Car diturunkan pada tahun 2028 atau lebih baru," kata Kuo baru-baru ini.


Kuo tidak meragui perniagaan kereta Apple akan berjaya, tetapi dia tidak pasti betapa kompetitifnya pembuat iPhone di pasaran kereta elektrik / autonomi kerana sudah jauh ketinggalan dalam pembelajaran mendalam atau kecerdasan buatan.


"Sekiranya Apple Car berjaya di masa hadapan, faktor kejayaan utama adalah data besar / AI, bukan perkakasan," kata Kuo.

Bekas eksekutif BMW yang direkrut, Kereta Apple Lebih Nyata Bekas eksekutif BMW yang direkrut, Kereta Apple Lebih Nyata Reviewed by thecekodok on 6:30:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.