Berkenalan dengan Pelakon Move To Heaven, Sudahkah Anda Menonton?


 Move to Heaven adalah siri drama yang dikeluarkan oleh Netflix pada pertengahan Mei. Drama ini mengisahkan tentang seorang remaja bernama Geu Ru yang meneruskan perniagaan ayahnya. Ayah Gae Ru adalah pemilik alat pencuci trauma yang dipanggil Move to Heaven, yang merupakan perkhidmatan yang membersihkan barang dan harta benda si mati.

Tidak sendirian, remaja ini yang menderita sindrom Asperger meneruskan perniagaan ayahnya dengan bapa saudaranya yang baru sahaja dibebaskan dari penjara. Oleh itu, adakah anda ingin tahu mengenai pelakon dan pelakon yang menjayakan drama Move to Heaven ini? Inilah senarai!


Tang Joon Sang

Tang Joon Sang adalah pemain utama dalam drama Move to Heaven. Joon Sang memerankan Han Geu Ru, seorang remaja dengan sindrom Asperger. Akibat sindrom ini, Geu Ru mengalami kesukaran untuk bersosial dan berkomunikasi.


Peranan Geu Ru sangat baik dimainkan oleh Joon Sang. Pada usia muda, dia sudah menghidupkan watak yang dimainkannya. Drama Move to Heaven bukanlah siri pertama yang dibintangi oleh Joon Sang. Sebelum ini, artis kelahiran 1993 ini pernah bermain dalam drama Crash Landing On You dan A Poem A Day.


Lee Je Hoon

Senarai pemain Move to Heaven seterusnya adalah Lee Je Hoon. Pelakon terkenal ini melakonkan Cho Sang Gu, bapa saudara Geu Ru. Sang Gu disuruh keluar dari penjara dan harus menjaga anak saudaranya setelah pemergian saudaranya. Sang Gu sendiri mempunyai keperibadian yang dingin dan tidak ramah. Tetapi sangat sayang kepada anak saudaranya.


Kualiti lakonan Lee Je Hoon tidak dapat dipertikaikan. Dia telah melakonkan pelbagai watak. Jadi, wajah dan namanya tidak asing lagi bagi peminat drama dan filem Korea Selatan. Je Hoon sendiri sebelum ini berjaya membintangi drama Taxi Driver.


Hong Seung Hee

Hong Seung Hee menjadi artis seterusnya yang bermain dengan baik dalam drama Move to Heaven. Seung Hee memerankan Yoon Na Mu. Remaja cantik dengan rambut panjang ini adalah kawan baik Gaeu Ru. Dia mempunyai keperibadian yang ceria dan juga setia kepada rakan-rakannya.


Sebelum memainkan peranan Na Mu, Seung Hee telah membintangi banyak drama popular. Bermula dari Voice 3, Psychopath Diary, dan Memorist. Namanya sendiri semakin terkenal setelah bermain Sim Eun Ho dalam drama Navillera.


Ji Jin Hee

Pelakon seterusnya yang tidak pernah berhenti membuat penonton Move to Heaven menangis kerana Ji Jin Hee. Pelakon kacak ini melakonkan Han Jeong U, ayah Geu Ru dan kakak Sang Gu. Jeong U mempunyai keperibadian yang mesra dan penyabar. Dia membesarkan anak-anaknya sendiri dan menjalankan perniagaan perkhidmatannya. Malangnya, Jeong meninggal dunia setelah terlibat dalam kemalangan.


Jin Hee mempunyai kejayaan besar memainkan peranan sebagai Jeong. Tokoh ayah yang rajin dan penyayang. Jin Hee sendiri bukan pelakon baru di dunia Korea Selatan. Lelaki yang dilahirkan pada tahun 1973 telah mempunyai kerjaya sejak tahun 2000-an. Sudah tentu, terdapat banyak drama dan filem yang dibintanginya. Bahkan tahun ini, dia telah terlibat dalam tiga produksi drama, selain dari Move to Heaven.


Itulah beberapa pelakon dan artis yang bermain dalam drama Move to Heaven. Tidak hanya kisah yang mengeringkan emosi dalam drama ini, terdapat banyak pengajaran yang perlu diambil. Bagaimana dengan wanita, adakah anda sudah menontonnya?

Berkenalan dengan Pelakon Move To Heaven, Sudahkah Anda Menonton? Berkenalan dengan Pelakon Move To Heaven, Sudahkah Anda Menonton? Reviewed by thecekodok on 4:55:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.