Bersiap sedia! Drama Penthouse Musim 3 Akan Datang


 Drama Korea yang paling dinanti-nantikan akan segera ditayangkan. Ya, Penthouse: War in Life Musim 3 akan ditayangkan pada 4 Jun. Salah satu drama Korea terbaik yang mempunyai penilaian hampir 30% dalam episod terakhir Musim 2. Bagaimana drama ini akan berterusan? Mari lihat artikel ini.

Sinopsis

Ia berakhir dengan kejadian pembakaran Logan Lee (Park Eun Seok) kerana kereta yang dipandunya meletup, melalui sebuah treler yang ditayangkan oleh SBS. Telah diketahui bahawa Shim Su Ryeon (Lee Ji Ah) akan membalas dendam pada orang yang mempunyai hati untuk melakukan ini kepada Logan Lee.


Dilihat dari treler Musim 3, drama ini masih akan mengambil inti bagaimana penduduk Istana Hera membalas dendam terhadap musuh mereka. Telah diketahui bahawa Shim Su Ryeon akan membalas dendam terhadap Joo Dan Tae (Uhm Ki Joon) atas kematian Logan Lee. Begitu juga dengan Logan Lee, yang semakin marah dengan Shim Su Ryeon kerana tingkah lakunya meletakkan Joo Dan Tae dan penghuni Istana Hera yang lain di penjara. Pada Musim 3, masa lalu Joo Dan Tae akan terungkap.


Adakah Logan Lee akan tetap hidup seperti Shim Su Ryeon di Penthouse Musim 2? Adakah Oh Yoon Hee (Eugene) dan Cheon Seo Jin (Kim So Yeon) benar-benar berpihak kepada Joo Dan Tae lagi?


3 Watak Baru yang Akan Diketengahkan

 

Selain watak lama, dalam drama Musim 3 ini juga terdapat beberapa watak baru yang cukup mencuri perhatian. Semua peminat tertanya-tanya, adakah watak ini akan menjadi watak jahat yang berpihak kepada Joo Dan Tae atau terus membantu Shim Su Ryeon untuk membalas dendamnya.


Watak-wataknya ialah Joon Gi (On Joon Wan), Yoo Dong Pil (Park Ho San), Jin Boon Hong (Ahn Yeong Hong). Joon Gi, diperkenalkan semasa kejadian di pesawat bersama Logan Lee. Nampaknya dia juga mengenali Joo Dan Tae dan orang yang meletakkan bom itu di dalam kereta Logan Lee.


Sebaliknya, Jin Boon Hong adalah guru swasta Ha Eun Byeol yang dibayar oleh Logan Lee, tetapi dalam episod terakhir Jin Boon Hong membawa Ha Eun Byeol pergi seolah-olah dia mempunyai obsesi dengan anak Cheon Seo Jin. Sementara itu, Yoo Dong Pil adalah suami kepada Kang Ma Ri (Shin Eun Kyung) dan ayah Yoo Je Ni (Jin Ji Hee) yang baru keluar dari penjara dan disyaki sebagai rakan sekerja Joo Dan Tae.


Wah, saya semakin ingin tahu!


Bersiaran Setiap Jumaat

Tidak seperti Musim 1 dan 2 yang ditayangkan pada hari Sabtu dan Ahad, Penthouse: War In Life Musim 3 hanya ditayangkan pada hari Jumaat (seminggu sekali). Anda boleh menonton drama Korea terbaru ini menerusi siaran SBS pada jam 10:00 malam (Waktu Korea). Bagi anda, peminat yang tinggal di Indonesia, drama ini dapat ditonton menerusi VIU pada hari Sabtu.


Musim 3 juga hanya disiarkan dalam 11 episod, kurang dari Musim 1 yang mempunyai 21 episod dan musim 2 yang mempunyai 13 episod. Wow, saya tidak sabar untuk episod setiap minggu. Adakah anda menonton pasukan pergi atau tidak?


Drama ini benar-benar boleh menjadi cadangan untuk drama minggu ini!

Bersiap sedia! Drama Penthouse Musim 3 Akan Datang Bersiap sedia! Drama Penthouse Musim 3 Akan Datang Reviewed by thecekodok on 2:07:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.