Berumur pada usia 31 tahun, Selidik 6 Fakta mengenai Pelakon 'Doom at Your Service' Park Bo Young

 


Mempunyai wajah yang cantik, lakonan yang menawan, dan wajah yang selalu kelihatan wajah baby face adalah daya tarikan utama bagi pelakon Korea Selatan yang cantik bernama Park Bo Young. Wanita cantik ini sering muncul dalam barisan filem atau drama Korea yang popular, Ladies.

Bukan sahaja dia cantik dengan banyak pencapaian dalam bidang lakonan, ada fakta menarik lain tentang Park Bo Young yang tidak boleh anda lewatkan. Ingin tahu bagaimana rupa Park Bo Young? Mari cari potret penuh melalui artikel berikut!


1. Debut dengan Lee Min Ho

Adakah anda tahu bahawa Park Bo Young dan Lee Min Ho melakukan debut bersama, Ladies? Kedua-dua artis Korea Selatan yang terkenal ini membuat debut di layar kecil menerusi drama Korea yang bertajuk 'Secret Campus'. Drama yang ditayangkan pada tahun 2006 itu turut menyatukan Park Bo Young dan Lee Min Ho dalam projek bersama. Anda masih boleh menjumpai foto-foto mereka di belakang tabir sehingga sekarang melalui media sosial atau laman carian, anda tahu.


2. Mempunyai Muka Bayi


Mempunyai badan yang kecil dan wajah yang comel, Park Bo Young dianggap tidak pernah berumur. Dia adalah salah seorang pelakon Korea Selatan yang cantik yang mempunyai wajah bayi dan muda, Ladies. Walaupun berusia 31 tahun, Park Bo Young masih sesuai untuk memainkan peranan sebagai pelajar sekolah menengah dalam drama Korea terbarunya, berjudul 'Doom at Your Service'.


3. Pakar Peranan Drakor Rom-Com

Mempunyai wajah yang comel dan dapat menyebarkan kesan kegembiraan menjadikan Park Bo Young dipercayai oleh pelbagai pengarah untuk membintangi drama genre komedi romantis, Ladies. Sekiranya anda mengimbas kembali, kebanyakan drama yang dilakonkan oleh pelakon comel ini adalah rom-coms, alias komedi romantis. Seperti 'Oh My Ghost', 'Wanita Kuat Do Bong Soon', hingga 'Abyss'.


4. Wara-wiri pada filem pilihan

Tidak kalah popular ketika memainkan peranan dalam siri drama Korea, Park Bo Young telah membuktikan popularitinya melalui sebuah projek filem layar lebar. Dia menjadi salah seorang pelakon Korea Selatan yang sering wara-wiri dalam pelbagai tajuk filem, Ladies. Pelakon cantik ini juga mendapat perhatian umum buat pertama kalinya menerusi filem berjudul 'Speedy Scandal' yang ditayangkan pada tahun 2008 dengan berlakon berlakon dengan Cha Tae Hyun.


Satu lagi filem Park Bo Young yang juga popular ketika dia berlakon dengan Song Joong Ki dengan tajuk 'A Werewolf Boy'. Filem ini, yang ditayangkan pada tahun 2021, bahkan mendapat gelaran sebagai salah satu filem melodrama paling berjaya sepanjang masa, anda tahu.


5. Bersaing Lakonan dengan Pelakon Terkenal

Dia tidak hanya berjaya mendapat populariti melalui setiap filem dan drama Korea yang dimainkannya, Park Bo Young juga telah berjaya berlumba-lumba berlakon dengan barisan pelakon Korea Selatan yang tampan. Antaranya ialah Lee Min Ho, Lee Jong Suk, Song Joong Ki, Jo Jung Suk, Park Hyun Sik, Ahn Hyo Seob, Kim Young Kwang, dan terbaru dengan Seo In Guk.


Kimia yang dibina bersama-sama bintang ini tidak perlu diragui, Ladies. Park Bo Young berjaya membuat penonton baper ketika berlakon dengan pelakon kacak ini. Seperti melalui drama Korea terbarunya, berjudul 'Doom at Your Service'. Park Bo Young berjaya membina kimia yang baik dengan Seo In Guk.


6. Kembalinya Selepas Cuti 2 Tahun

Akhir sekali, pada akhir tahun 2019, Park Bo Young muncul dengan berita yang cukup mengejutkan orang ramai. Pelakon cantik ini mengumumkan bahawa dia akan berehat dari industri hiburan Korea Selatan kerana masalah kesihatan, Ladies. Dia mengalami kecederaan pada lengannya yang memerlukannya berehat sepenuhnya.


Nah, setelah 2 tahun berlalu dia muncul semula dalam projek terbaru menerusi drama Korea 'Doom at Your Service'. Dia muncul sebagai penyunting novel yang didiagnosis menghidap barah dan dianggarkan usianya tidak akan lama. Melalui 'Doom at Your Service' Park Bo Young bertanding berlakon dengan pelakon kacak Seo In Guk.

Berumur pada usia 31 tahun, Selidik 6 Fakta mengenai Pelakon 'Doom at Your Service' Park Bo Young Berumur pada usia 31 tahun, Selidik 6 Fakta mengenai Pelakon 'Doom at Your Service' Park Bo Young Reviewed by thecekodok on 5:50:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.