Cari ciri Saya di iOS 15 Boleh Cari iPhone dalam Keadaan Mati


 Apple memperkenalkan banyak ciri baru yang akan hadir di iOS 15. Beberapa ciri yang ada juga mengalami peningkatan, salah satunya adalah fitur Find My yang dapat digunakan untuk mencari peranti yang hilang, seperti iPhone atau AirPod.

Dengan kemas kini terbaru ini, ciri Cari Saya dapat mencari iPhone dengan lebih mudah, walaupun peranti mati kerana kehabisan bateri atau telah ditetapkan semula oleh pencuri.


Dalam tangkapan skrin yang dikongsi oleh 9to5Mac, anda dapat melihat pemberitahuan yang mengatakan bahawa iPhone dimatikan atau dalam mod rizab kuasa tetapi masih dapat dijumpai menggunakan ciri Cari Saya.Tidak diketahui bagaimana ciri ini masih dapat berfungsi ketika iPhone mati, dan Apple belum memberikan penjelasan. Tetapi nampaknya dengan kemas kini iOS 15, iPhone sebenarnya tidak akan mati tetapi beralih ke mod kuasa rendah seperti AirTag.


Keadaan ini membolehkan peranti iOS yang berdekatan menerima isyarat Bluetooth dan menghantar lokasi tersebut kepada pengguna. Tetapi pengguna masih dapat mematikan iPhone sepenuhnya dengan pergi ke Tetapan dan mematikan mod Cari Kuasa rendah saya.


Di samping itu, Apple juga memberikan perlindungan tambahan untuk pengguna iPhone jika telefon mereka dicuri, diset semula kilang, dan dijual kepada orang lain. Ini dimungkinkan dengan mengaktifkan ciri Kunci Pengaktifan.


"Untuk memastikan bahawa tidak ada yang tertipu untuk membeli peranti anda, layar Hello akan dengan jelas menunjukkan bahawa peranti anda terkunci, dapat dijumpai, dan masih milik anda," kata Apple dalam satu kenyataan.


Apple juga akan memberi amaran kepada pengguna iPhone sekiranya peranti yang disambungkan seperti AirTag atau AirPods ditinggalkan. Pengguna kemudian dapat mencari alat yang hilang menggunakan ciri Cari Saya.


Rangkaian Find My untuk AirPods Pro dan AirPods Max juga telah diperbaiki untuk menjadikan kedua-dua alat pemakai lebih mudah dicari. Sekiranya pengguna sudah berada dalam jangkauan Bluetooth, mereka dapat memilih pilihan 'Mainkan Suara' sehingga kedua alat mengeluarkan suara.

Cari ciri Saya di iOS 15 Boleh Cari iPhone dalam Keadaan Mati Cari ciri Saya di iOS 15 Boleh Cari iPhone dalam Keadaan Mati Reviewed by thecekodok on 2:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.