Dari Blair Waldorf hingga Yoon Se Ri, Dapatkan inspirasi OOTD Dari Watak Fiksyen Bergaya Ini


 Ringkas idea untuk pakaian campur aduk? Anda sentiasa dapat inspirasi baru dari watak fiksyen dalam filem atau drama bersiri. Pada masa ini, terdapat banyak watak yang tidak hanya memiliki watak unik, tetapi juga memiliki gaya pakaian ikonik. Lihat sahaja gaya mereka untuk mendapatkan idea mengenai jenis penampilan yang sesuai dengan selera anda.

Untuk memulakan, anda boleh mendapat inspirasi daripada 10 watak filem dan drama bergaya di bawah!


1. Rachel Green, Friends

Ketika datang ke gaya kasual 90-an, Rachel Green pastinya boleh menjadi rujukan. Rachel yang santai namun bergaya sangat senang ditiru. Oleh itu, anda boleh menyalin penampilan bergaya Rachel pada bila-bila masa.


2. Carrie Bradshaw, Sex and The City


Siri Sex and The City dipenuhi oleh New Yorkers yang bergaya, salah satunya adalah protagonis, Carrie Bradshaw. Gaya penulis yang seksi dan tidak membosankan boleh menjadi gaya yang boleh anda cuba.


3. Samantha Jones, Sex dan The City

Masih dalam siri yang sama, gaya Samantha Jones juga pantas mendapat perhatian. Anda juga boleh mendapatkan penampilan pejabat yang sekeren Samantha dengan menggabungkan pakaian atau aksesori yang unik.4. Andrea Saschs, The Devil Wears Prada

Bekerja di majalah fesyen tentunya memerlukan pakaian yang bergaya juga. Perjuangan yang dilalui Andrea Saschs, yang pada awalnya buta terhadap fesyen untuk menjadi orang yang paling bergaya, perlu diberi jempol.


5. Yoon Se Ri, Crash Landing on You


Banyak watak drama Korea menampilkan penampilan yang bergaya, salah satunya tidak pernah ketinggalan zaman adalah Yoon Se Ri dalam drama Crash Landing on You. Walaupun dia memakai gaya seorang wanita Korea Utara, bos gadis ini tetap memukau.


6. Elle Woods, Legally Blonde


Pink nampaknya menjadi warna ikonik yang menjadi ciri khas ketika berbicara mengenai Elle Woods. Penampilannya, yang selalu terlihat gir dan bergaya dengan gaya tahun 2000, telah berjaya menarik perhatian banyak orang.


7. Blair Waldorf, Gossip Girl


Sudah tentu mengenai watak yang bergaya, Blair Waldorf berada dalam senarai. Gaya persediaan wanita, permainan warna dan fabrik yang sempurna, menjadikan watak ini kelihatan lebih abadi walaupun setelah hampir satu dekad siri ini berakhir.


8. Serena Van Der Woodsen, Gossip Girl

Watak lain dalam siri Gossip Girl yang mesti dibincangkan ialah Serena Van Der Woodsen. Berbeza dengan penampilan Blair yang lebih lembut, penampilan Serena yang tegang sebenarnya membuatnya lebih sejuk.


9. Daisy Buchanan, The Great Gatsby

Vintage, berkelas, menawan. Tiga perkataan yang merangkum gaya Daisy Buchanan dengan semua ciri seorang wanita tahun 1920-an. Tidak jarang orang menggunakan tema The Great Gatsby sebagai kod pakaian kerana keunikan fesyen dalam cerita klasik. Dan tentu saja, banyak wanita bermimpi menjadi Daisy.


10. Ko Moon Yeong, It’s Okay To Not Be Okay

Watak penulis lain yang bergaya adalah Ko Moon Yeong dalam siri Korea It's Okay To Not Be Okay. Tampilan vintaj dengan sentuhan moden yang dipakainya tidak hanya memberikan kesan bergaya dan elegan, tetapi juga berkelas.
Dari Blair Waldorf hingga Yoon Se Ri, Dapatkan inspirasi OOTD Dari Watak Fiksyen Bergaya Ini Dari Blair Waldorf hingga Yoon Se Ri, Dapatkan inspirasi OOTD Dari Watak Fiksyen Bergaya Ini Reviewed by thecekodok on 2:05:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.