Inilah masanya untuk serius, berikut adalah 4 petua untuk hubungan jangka panjang

 


Salah satu tujuan untuk menjalin hubungan dengan seseorang pasti mahu hubungan itu dibawa ke tahap yang lebih serius, bukan? Tahap di mana sudah waktunya untuk tidak bermain-main dan memikirkan di mana hubungan ini akan berlaku pada masa akan datang. Oleh itu, bagi anda yang ingin serius untuk menjalin hubungan jangka panjang dengan pasangan anda, mari cepat dan baca petua di bawah.

1. Bina komitmen dari sekarang


Petua pertama untuk menjalin hubungan jangka panjang adalah membina komitmen serius mulai sekarang. Membangun komitmen bukan hanya dari kata-kata yang diucapkan, tetapi harus diimbangi dengan tindakan konkrit yang anda serius untuk menjalin hubungan ini dengannya. Berbual dengan pasangan anda bahawa anda tidak mahu bermain permainan, anda ingin mencari pasangan yang sama-sama komited dalam hubungan.


2. Bersikap terbuka antara satu sama lain


Untuk menjalin hubungan jangka panjang memerlukan sikap terbuka antara satu sama lain. Sekiranya ada masalah, berbincanglah dengan pasangan anda, jika ada sesuatu yang anda tidak suka tentangnya, katakan secara langsung, dan bagikan ketika anda sedang sedih atau gembira. Sikap terbuka ini dilakukan agar anda dapat memahami antara satu sama lain dan mengelakkan anda dari salah komunikasi atau salah faham yang tidak perlu. Oleh itu, cubalah bersikap terbuka dengan pasangan anda mulai sekarang, jangan sembunyikan ini darinya.


3. Simpan kejutan dalam hubungan anda


Agar hubungan itu tidak terasa hambar dan biasa, anda mesti tetap memberikan kejutan dalam hubungan itu. Anda tidak perlu menunggu saat-saat istimewa seperti ulang tahun atau ulang tahun, bila-bila masa anda boleh. Sekarang, sesekali anda dapat memberinya hadiah, beri kejutan kecil, bawa dia melakukan pengembaraan bersama, dll. Dengan terus mengejutkan, percayalah hubungan anda akan lebih berwarna dan jauh dari bosan.


4. Jangan saling menahan diri, anda mesti dapat memberi ruang kepada pasangan anda

Petua terakhir untuk membina hubungan jangka panjang dengan pasangan adalah, dengan tidak saling menahan diri, anda mesti dapat memberi ruang kepada pasangan anda. Siapa yang selesa dalam hubungan di mana pasangan anda selalu menahan atau melarang anda, berlebihan, tidak memberi anda masa untuk mengurus hal-hal peribadi, dll. Oleh itu, beri ruang kepada pasangan anda untuk mengekspresikan diri, agar anda berdua dapat merasa selesa dalam menjalani hubungan ini.


Memang betul bahawa tidak mudah untuk menjalin hubungan jangka panjang ketika kita masih tidak mempunyai komitmen serius untuk bagaimana masa depannya. Oleh itu, jika anda mahu hubungan anda ke tahap yang serius, bangunlah dari sekarang sehingga anda boleh sampai ke lorong.

Inilah masanya untuk serius, berikut adalah 4 petua untuk hubungan jangka panjang Inilah masanya untuk serius, berikut adalah 4 petua untuk hubungan jangka panjang Reviewed by thecekodok on 2:12:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.