Jimin dan RM BTS dilaporkan membeli sebuah pangsapuri mewah dengan harga USD5.6 Juta

 


Anggota kumpulan K-Pop terkenal BTS, Jimin dan RM dilaporkan baru saja membeli sebuah apartmen mewah. Menurut laporan harta tanah, kedua-dua ahli berhala itu membeli ruang mereka sendiri di kompleks Nine One Hannam di Seoul, yang merupakan kompleks pangsapuri termahal di Korea.

Tidak bergurau, untuk membeli pangsapuri mewah, pemimpin BTS ini menghabiskan cukup banyak perbelanjaan. RM membeli pangsapuri terkecil kedua berukuran (293.93㎡) di kompleks itu dengan wang tunai USD5.6 Juta pada 31 Mac 2021. Dia secara rasmi menjadi pemilik pangsapuri pada 25 Mei 2021.


Bukan hanya RM, Jimin juga dilaporkan telah membeli sebuah apartmen dengan ukuran yang sama dan terletak di kompleks yang sama. Jimin membelanjakan USD5.2 Juta untuk sebuah apartmen di kawasan Seoul. Sama seperti RM, Jimin membeli apartmen secara tunai.


Walaupun membeli apartmen dengan ukuran dan lokasi yang sama, keduanya mempunyai perbandingan harga yang jauh. Ini nampaknya berasal dari ruang teres tambahan yang disediakan di pangsapuri RM.


Seperti yang diketahui, Nine One Hannam Apartment semakin popular di kalangan selebriti dan peniaga kerana eksklusifnya.


Sementara baru-baru ini, RM dilaporkan menjual pangsapuri di kawasan Hannam The Hill yang dibelinya pada November 2019 dengan harga USD4.3 Juta Menurut laporan, RM memperoleh keuntungan kecil sebanyak USD800K


Sehingga tahun 2019, Hannam The Hill dikenal oleh peminat atau biasa disebut sebagai Army sebagai asrama BTS. Pada tahun berikutnya, para anggota berpindah secara rasmi dan memilih untuk hidup berdikari. Jimin dan RM memutuskan untuk tinggal di Hannam The Hill dan membeli sebuah apartmen di kawasan itu.


Hannam The Hill sendiri dianggap sebagai kawasan pangsapuri mewah di Korea Selatan. Kawasan ini juga menempatkan sejumlah selebriti terkenal, seperti Kim Tae Hee, So Ji Sub, Han Hyo Joo, dan beberapa selebriti terkenal Korea Selatan yang lain.


Tidak hairanlah kedua-dua ahli BTS dapat membeli harta tanah di kawasan elit. BTS sendiri adalah salah satu kumpulan K-Pop yang berjaya di Korea Selatan dan antarabangsa. Ini menjadikan BTS sebagai kumpulan yang mempunyai pendapatan tertinggi.

Jimin dan RM BTS dilaporkan membeli sebuah pangsapuri mewah dengan harga USD5.6 Juta Jimin dan RM BTS dilaporkan membeli sebuah pangsapuri mewah dengan harga USD5.6 Juta Reviewed by thecekodok on 4:58:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.