Jurnal Wahed Investment 10 Jun 2021 - Profit 0.13%

 


Status Pelaburan

Tarikh Mula Melabur : 9 Mac 2021

Position : Aggressive


Baki Pelaburan Awal : RM600

Tambahan Smart Saver Bulanan: RM0

Baki Pelaburan Akhir : RM600

Baki Akaun Semasa: RM600.80

Profit Terkumpul : RM0.80

Portfolio Aggressive

US.Stocks - FTSE US Shariah ETF (HALAL) 46.01%

Sukuk - RHB Islamic Bond Fund 24.47%

Malaysia Stocks - MyETF MSCI Malaysia Islamic Dividend  17.12%

Gold - TradePlus Shariah Gold Tracker 9.6%

Cash 2.45%
Info Tentang Wahed 

Wahed Invest merupakan satu platform pelaburan halal dalam talian, iaitu penyedia perkhidmatan pengurusan pelaburan patuh Syariah digital pertama dunia dimana objektif mereka adalah untuk menyediakan atau membuat pelaburan yang halal. 

Wahed Invest perlu dijadikan sebagai pilihan pelaburan anda kerana Ianya adalah pelaburan yang PATUH SYARIAH. Ia telah mendapat Sijil Halal di mana pelaburan Wahed adalah mengikut prinsip Islam tanpa melibatkan sebarang sektor-sektor haram seperti arak, senjata api, judi, riba dan yang seumpamanya.

Bukan itu sahaja, malah Merupakan syarikat yang berteknologi Kewangan Islam Pertama di dunia (Fintech). Pelaburan teknologi digital ini telah diluluskan oleh 3 Penasihat Syariah yang diiktiraf iaitu Dr Aznan Hasan, Mufti Faraz Adam Hanif dan Shaikh Muhammad Ahmad Sultan.

Wahed Invest juga merupakan pelaburan dalam platform Wahed bermula serendah RM100 tanpa tempoh berkunci. Pilihan portfolio pelaburan semasa Wahed termasuk saham AS dan Malaysia, sukuk dan emas.

Wahed Investment berdaftar dengan  web Securities Commision Malaysia (SC). Tugas SC adalah mengawal apa sahaja perkara yang berhubung kait dengan sekuriti bagi melindungi pelabur.
Cara Melabur Wahed Investment

Muat turun aplikasi Wahed Invest di https://wahedinvest.com/get-started dan dapatkan bonus permulaan sebanyak RM10 dengan menggunakan kod ‘MOHISM487 ’ sewaktu pendaftaran.

Malah, jangan lupa masukkan kod rujukan "MOHISM487"untuk dapatkan RM 10 daripada Wahed Invest apabila anda masukkan modal.

Semua pelaburan melibatkan risiko, termasuk kemungkinan kerugian wang yang anda laburkan dan prestasi lalu tidak menjamin prestasi masa akan datang. Sejarah pulangan, pulangan dijangka dan unjuran kebarangkalian disediakan untuk tujuan maklumat dan ilustrasi sahaja dan tidak menunjukkan prestasi masa akan datang yang sebenar. Kami tidak bertanggungjawab terhadap liabiliti bagi hasil perdagangan dan pelaburan anda.

Jurnal Wahed Investment 10 Jun 2021 - Profit 0.13% Jurnal Wahed Investment 10 Jun 2021 - Profit  0.13% Reviewed by thecekodok on 4:05:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.