Kebocoran iPad Baru: iPad Mini dan iPad Pro dengan MagSafe


 Terdapat beberapa kebocoran iPad generasi terbaru yang akan dilancarkan pada masa akan datang. Yaitu iPad Mini dengan rekaan baru dan iPad Pro dilengkapi dengan pengisian tanpa wayar MagSafe seperti iPhone 12.

Yang pertama adalah iPad Mini dengan reka bentuk baru, yang khabar angin telah lama tersebar. Malah, iPad Mini yang baru dikhabarkan akan dirilis pada acara Apple pada 20 April yang lalu, di mana mereka mengeluarkan iPad Pro dengan cip M1.


Tetapi Apple nampaknya tidak melepaskan mini iPad baru pada majlis itu. Reka bentuk iPad Mini yang baru dikatakan mempunyai bezel yang lebih nipis dan tidak ada butang Home.Saiz skrinnya berada dalam lingkungan 8.5 hingga 9 inci, lebih besar daripada iPad Mini semasa yang mempunyai skrin 7.9 inci. Walaupun skrinnya lebih besar, badan akan tetap sama kerana bezel nipis.Sebelumnya, rendering iPad Mini baru juga muncul, namun kebenarannya diragukan kerana masih memiliki tombol Home.


Selain iPad Mini, Apple juga dikatakan akan mengusahakan iPad yang baru dan lebih nipis. Versi tahap awal iPad ini ditujukan untuk keperluan pelajar, dan peluncurannya dikatakan berlaku pada akhir 2021, bersamaan dengan peluncuran iPad Mini yang baru.


Kemudian ada juga kemas kini iPad Pro yang akan dikeluarkan pada tahun 2022. Ciri-ciri baru adalah kemampuan pengecasan tanpa wayar MagSafe, mungkin seperti sistem pada iPhone 12, dan juga keupayaan untuk mengecas terbalik untuk mengecas peranti lain.


Pada bulan April, Apple baru saja melancarkan iPad Pro baru, yang mempunyai dua kemas kini utama. Yaitu penggunaan cip M1 - sama seperti pada beberapa produk Mac - dan juga layar dengan teknologi LED mini yang hanya tersedia pada iPad Pro 12.9 inci.

Kebocoran iPad Baru: iPad Mini dan iPad Pro dengan MagSafe Kebocoran iPad Baru: iPad Mini dan iPad Pro dengan MagSafe Reviewed by thecekodok on 4:17:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.