Kebocoran Perayaan Apple 7 Jun: Kemas kini Safari, Peta, Kesihatan, ke iMessage

 


Hanya tinggal beberapa hari lagi sehingga World Wide Developer Conference (WWDC) 2021. Pada perayaan tahunan Apple yang akan diadakan pada 7 Jun 2021, Apple dijangka akan melancarkan iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8, dan tvOS 15.

Menjelang acara itu, sejumlah kebocoran beredar. Salah satu kebocoran yang diungkapkan oleh Joanna Stern dari Wall Street Journal yang memberikan teaser bahawa terdapat empat perkara yang kemungkinan akan menerima kemas kini utama WWDC ke-32 Apple kali ini.


Seperti yang dikutip dari 9to5Mac, menurut Stern, diharapkan akan ada kemas kini utama untuk Safari, Health, Maps, dan iMessage di WWDC minggu depan jika anda melihat pelbagai petunjuk untuk iOS 15. Berikut adalah penerangan ringkas mengenai kebocoran tersebut.Safari

Apple mungkin akan memfokus pada privasi semasa WWDC 2021. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Apple telah memperkenalkan beberapa ciri untuk menghentikan laman web membuat profil pengguna dalam talian. Dua tahun yang lalu, misalnya, Apple memperkenalkan ciri Masuk Dengan membenarkan pengguna masuk ke aplikasi dan laman web tanpa berkongsi terlalu banyak maklumat.


Kesihatan

Kesihatan adalah satu lagi perkara penting bagi Apple. Sejauh ini, ada desas-desus bahawa Apple akan memasukkan ciri pengesanan makanan baru yang terdapat di dalam aplikasi Kesihatan, yang mungkin serupa dengan aplikasi seperti MyFitnessPal dan FoodNoms. Apple juga dilaporkan sedang menyiapkan Apple Watch Series 7, dan akan mengubah atau memberikan lebih banyak maklumat dalam aplikasi Fitness.


Peta

Dalam bidang peta digital, Apple masih berusaha mengejar Peta Google. Pada masa ini, ciri Look Around Apple nampaknya perlahan-lahan berkembang. September lalu, Apple mengumumkan integrasi laluan yang lebih baik untuk berbasikal, walaupun hanya tersedia di beberapa bandar. Lebih daripada sekadar membawa ciri baru ke Peta, Apple perlu memperluas ciri yang ada ke lebih banyak tempat. WWDC 2021 boleh menjadi masa yang tepat untuk melakukannya.


iMessage

Setelah mengumumkan WWDC 2021, Apple sering mempromosikan fitur iMessage dengan Memoji Send dengan kesan, bahkan hashtag Twitter dengan iMessage tidak menyukai WWDC yang akan datang.


Tahun lalu, Apple memperkenalkan beberapa ciri untuk iMessage. Tetapi masih ada jalan panjang untuk fungsi menghapus mesej, penyegerakan iCloud yang betul, untuk membiarkan pengguna melihat semua mesej mereka. Nampaknya iMessage akan menjadi tumpuan utama WWDC.


Sudah tentu, bukan hanya kemas kini Safari ke iMessage yang akan mewarnai WWDC 2021. Pasti akan ada lebih banyak maklumat mengenai ciri lain semasa ucaptama WWDC 2021 pada hari Isnin 7 Jun. Oleh itu, pastikan anda tidak terlepas sebarang kemas kini dari acara ini.

Kebocoran Perayaan Apple 7 Jun: Kemas kini Safari, Peta, Kesihatan, ke iMessage Kebocoran Perayaan Apple 7 Jun: Kemas kini Safari, Peta, Kesihatan, ke iMessage Reviewed by thecekodok on 5:33:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.