Kelebihan Essence untuk Muka, Menjadikan Kulit Lebih Cerah dan Segar!

 


Essence adalah salah satu produk penjagaan wajah yang sering dianggap mempunyai khasiat dan kebaikan yang sama seperti serum. Sebenarnya, kedua-duanya berbeza, anda tahu. Sekiranya serum mempunyai tekstur yang lebih tebal dan kaya, intinya mempunyai tekstur yang lebih ringan dan cair. Aplikasi Essence sendiri digunakan selepas toner dan sebelum serum.

Fungsi utama penjagaan kulit ini adalah untuk membentuk lapisan asas yang dapat melembapkan kulit. Dengan fungsi esen, ia dapat membantu menyiapkan penghalang kulit sebelum menggunakan perawatan kulit yang lain. Oleh itu, agar rangkaian penjagaan kulit wanita yang lain diserap dengan cepat, sangat disarankan untuk menggunakan pati.


Di sini kami merangkum faedah penting pati baik untuk wajah. Mari kita periksa!


Melembapkan Kulit

Essence mempunyai kandungan yang kaya dengan pelembap, sehingga dapat membantu memenuhi keperluan penghidratan kulit. Kulit lembap diperlukan ketika melakukan rutin penjagaan kulit, kerana ia akan membantu proses penyerapan penjagaan kulit lain dengan lebih optimum.


Danielle Williams, pakar pendidikan untuk jenama penjagaan kulit Jurlique menjelaskan bahawa kulit terhidrat menunjukkan keadaan kulit yang sihat sehingga dapat membantu menyerap manfaat dengan lebih baik ketika menggunakan perawatan kulit lain, seperti serum dan pelembap.


Menguatkan Penghalang Kulit


Kandungan pati pelembap dapat berfungsi dengan baik untuk memperbaiki penghalang kulit. Di samping itu, sifat esen yang menenangkan dapat membantu penghalang kulit yang rosak pulih apabila digunakan secara teratur. Bahan yang kaya dengan antioksidan seperti produk pati centella asiatica dapat memberikan kesan yang menenangkan.


Mencerahkan Kulit

Sekiranya anda mempunyai masalah kulit kusam, maka pati boleh menjadi salah satu perawatan kulit yang memberikan kesan pencerahan yang sihat. Essence yang kaya dengan antioksidan dapat memberikan manfaat untuk mencerahkan wajah dan mengurangkan bintik hitam di wajah.


Cara menggunakan  Essence juga sangat mudah, iaitu dengan menitiskan esen ke telapak tangan dan menyapukannya ke wajah sambil menepuk lembut. Penggunaan pati disyorkan untuk digunakan pada waktu pagi dan malam setelah menggunakan toner.Kelebihan Essence untuk Muka, Menjadikan Kulit Lebih Cerah dan Segar! Kelebihan Essence untuk Muka, Menjadikan Kulit Lebih Cerah dan Segar! Reviewed by thecekodok on 6:12:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.