Ketampanannya, senarai pelakon Korea ini telah memainkan watak fantasi


 Hai. Semua! Selain menyajikan kisah cinta manis, tidak banyak drama Korea yang memaparkan kisah fantasi. Mengikut temanya, dalam drama fantasi tentunya ada watak yang tidak nyata, atau tidak sepenuhnya manusia. Deretan pelakon kacak dari Korea, ternyata mereka juga pernah melakonkan watak fantasi ini. Malah watak yang mereka mainkan sangat ikonik, dan menjadikan namanya menjadi lebih popular.


1. Jang Ki Yong - My Roomate is A Gumiho

Terkenal dengan visualnya yang tinggi dan tampan, Jang Ki Yong mendapat peranan sebagai Gumiho, atau setan rubah ekor sembilan. Dalam drama ini, Jang Ki Yong memerankan Gumiho berusia 900 tahun bernama Shin Woo Yeo, yang bekerja sebagai penulis di era moden.


2. Gong Yoo - Goblin

Peminat drama pasti sangat akrab dengan drama yang satu ini. Ya, Goblin! Dalam drama ini, Gong Yoo berperanan sebagai goblin, sejenis makhluk ghaib yang sedang dalam perjalanan mencari pengantinnya. Gong Yoo berjaya mencuri perhatian orang ramai melalui peranan ini, dan mendapat julukan ahjussi rasa oppa dari netizen.


3. Kim Soo Hyun - My Love From The Star

Tidak kurang ikonik, Kim Soo Hyun berjaya memainkan watak asing dalam drama My Love From The Star. Dalam drama ini, Kim Soo Hyun dikatakan telah hidup beratus-ratus tahun dari pelbagai era. Di samping itu, kimia yang dia dapat dengan bintangnya, Jun Ji Hyun, membuat penonton begitu romantis.


4. Lee Jong Suk - W

Unik, dan berbeza dari yang lain, Lee Jong Suk pernah melakonkan watak komik dalam drama W! Drama ini mengisahkan seorang wanita yang memasuki komik, dan bertemu dengan watak utama lelaki bernama Kang Chul. Wajahnya yang manis menjadikan Lee Jong Suk dianggap sesuai untuk peranan ini.


5. Ahn Jae Hyun - Blood

Mempunyai ciri wajah yang unik dan aura misteri, Ahn Jae Hyun dipercayai berperanan sebagai vampir yang bekerja sebagai doktor dalam drama Blood. Dalam drama ini, dia berjaya menghipnotis penonton wanita dengan visual dan daya tarikannya.


6. Seo In Guk - Doom At Your Service

Sudah lama tidak ada drama, Seo In Guk muncul semula menerusi drama Doom at Your Service. Walaupun sudah lama tidak dilihat, pesona Seo In Guk tetap mematikan walaupun dia memerankan dewa kehancuran dalam drama ini.


7. Song Kang - Sweet Home

Semakin meningkat, Song Kang mendapat penghargaan yang tinggi oleh orang ramai berkat kemampuan lakonannya. Baru-baru ini, wajahnya muncul dalam pelbagai tajuk drama dengan watak yang berbeza. Salah satunya dalam drama Sweet Home, dia berjaya melakonkan watak monster bernama Cha Hyun Soo, yang membuat penonton lebih mengagumi dia.


8. Lee Seung Gi - Hwayugi

Generasi 90-an pastinya tidak asing lagi dengan siri mandarin Kera Sakti. Nampaknya, siri terkenal ini telah disesuaikan dengan versi Korea berjudul Hwayugi, yang dipenuhi dengan plot dan cerita yang lebih moden. Lee Seung Gi dipercayai melakonkan watak Son O Gong, dewa monyet yang suka membuat masalah dalam drama ini.

Ketampanannya, senarai pelakon Korea ini telah memainkan watak fantasi Ketampanannya, senarai pelakon Korea ini telah memainkan watak fantasi Reviewed by thecekodok on 6:56:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.