Matthew McConaughey Mendedahkan Mengapa Dia Berhenti berlakon filem Romcom

 


Pada tahun 2000, Matthew McConaughey sangat disukai kerana peranannya yang menakjubkan dalam pelbagai komedi romantis. Matthew McConaughey sering didapati sebagai pelakon utama yang tampan, berkarisma, dan menggoda.

Sebut saja filem The Wedding Planner (2001), How to Lose a Guy in 10 Days (2003), Failure to Launch (2006), dan Ghosts of Girlfriends Past (2009). Filem-filem yang menarik dan menghiburkan ini melambangkan nama Matthew McConaughey sebagai pelakon teratas.


Namun, dalam dekad terakhir, Matthew McConaughey nampaknya tidak lagi berperanan dalam filem genre satu ini. Kenapa? Matthew McConaughey mempunyai alasan manis yang tidak kurang romantis dengan filem-filemnya.


Dalam wawancara dengan AARP, Matthew McConaughey mengungkapkan, "Saya dulu seorang lelaki romcom. Saya menikmati proses membuatnya dan mereka membayar dengan baik. Saya menjalani kehidupan yang berjaya sebagai pelakon."


Namun, Matthew melihat sesuatu yang hilang sepanjang dia berperanan dalam genre romcom atau komedi romantik. Matthew mendapati bahawa peranannya dalam romcom tidak memiliki kedalaman yang dia alami dalam kehidupan nyata.


Pelakon Texas itu meneruskan penjelasannya, "Saya menemukan cinta dalam hidup saya di Camila (Alves). Kami mempunyai bayi yang baru lahir. Saya mempunyai lebih banyak perkara untuk menjadi marah, ketawa, mempunyai lebih banyak kegembiraan dan kesedihan."


"Siling dan ruang bawah tanah mempunyai ketinggian dan kedalaman yang lebih banyak," jelas Matthew secara kiasan. Dia mengungkapkan bahawa sekarang kehidupan dan impiannya semakin luas. "Dan saya mahu melakukan sesuatu yang mencerminkan minat peribadi saya," jelasnya.


Matthew juga menceritakan bagaimana ketika dia memutuskan untuk berhenti. Dia mengatakan kepada isterinya, ejen dan pengurus perniagaan, "Saya rasa saya tidak akan bekerja sebentar," katanya ketika itu.


Lihat catatan ini di Instagram

Catatan yang dikongsi oleh Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)Keputusannya pada masa itu tidak mudah. Matthew sendiri mengakui bahawa itu menakutkan. Malah keluarganya terkejut mendengar keputusannya. Tetapi Matthew mendapat sokongan Camila.


Camilla menyokong sepenuhnya Matthew dan mengatakan untuk tidak separuh hati dalam melaksanakan keputusannya. Betul, sejak itu Matthew tidak pernah memilih untuk berlakon dalam genre komedi romantis.


Matthew mengakui bahawa dia bahkan menolak tawaran $ 14.5 juta . Wah, nampaknya pasangan ini tidak main-main dalam komitmen mereka!

Matthew McConaughey Mendedahkan Mengapa Dia Berhenti berlakon filem Romcom Matthew McConaughey Mendedahkan Mengapa Dia Berhenti berlakon filem  Romcom Reviewed by thecekodok on 5:00:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.