Melancarkan Album Solo, Joy Red Velvet Memilih Pembuatan Ulang Lagu Lama

 


Red Velvet's Joy telah secara rasmi mengeluarkan album solo pertamanya yang bertajuk 'Hello'. Pada hari Isnin (31/5), untuk pertama kalinya Joy memperkenalkan lagu-lagunya kepada kru media dan juga mengadakan sidang media.

Album 'Hello' terdiri daripada enam lagu, semuanya merupakan lagu Korea pada tahun 1990-an dan 2000-an. Lagu-lagu tersebut berjudul 'Hello' oleh Park Hye Kyeong, 'Je T'aime' oleh Hey, 'Day By Day' oleh As One, 'Happy Birthday to You' oleh Kwon Jin Won, 'If Only' oleh Sung Si Kyung, dan 'When' oleh Toy dibawa oleh Joy dengan kelainan yang berbeza. Lagu-lagu itu disusun semula oleh Kenzie.


Joy memilih lagu 'Hello' yang dikeluarkan oleh Park Hye Kyeong pada tahun 2003 sebagai lagu utama dalam album solo pertama ini. Lirik lagu tersebut adalah mengenai seseorang yang mempunyai keinginan untuk melupakan masa lalu yang sukar untuk memulakan hidup baru.


Dalam sidang media yang berkaitan dengan album solonya, Joy mengungkapkan alasan memilih untuk menyanyikan lagu-lagu lama. “Saya mendengarkan banyak lagu sambil memilih musik untuk album. Lagu-lagu dari tahun 1990-an dan 2000-an memberi saya rasa penyembuhan. Saya sayang mereka. Saya sangat menyukai suasana retro itu. Saya bahkan mengatakan bahawa saya berharap saya dilahirkan lebih awal agar saya dapat menjalani masa-masa itu, "kata Joy seperti dikutip oleh Soompi.


Joy ingin lagu-lagu di album 'Hello' mempunyai tema yang saling berkaitan, "Ada banyak lagu bagus yang sukar untuk dipilih, tetapi saya mahu ada tema yang menghubungkan. Saya menggunakan kedua-dua lagu yang ingin saya nyanyikan dan lagu yang disyorkan oleh orang lain. Nasib baik, semua lagu yang saya mahukan, saya mendapat kebenaran daripada senior saya untuk menggunakannya. "


Dia menambahkan, "Sejujurnya, orang-orang pada zaman saya mungkin tidak tahu banyak lagu dari tahun 2000-an, tetapi saya berlatih bersama mereka sebagai pelatih. Ada lagu yang saya tahu dan lagu yang saya dengar untuk pertama kalinya. "


Hingga kini, album 'Hello' berjaya menduduki tangga teratas dalam iTunes Album Albums di 26 negara. Sementara itu, video muzik untuk lagu 'Hello' yang dilancarkan di saluran Youtube SMTOWN telah ditonton oleh 5 juta orang dalam masa dua hari.

Melancarkan Album Solo, Joy Red Velvet Memilih Pembuatan Ulang Lagu Lama Melancarkan Album Solo, Joy Red Velvet Memilih Pembuatan Ulang Lagu Lama Reviewed by thecekodok on 4:21:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.