Mempunyai Wajah Menawan, Inilah 8 Pelakon Korea Paling Disukai oleh Netizen


 Hai, Semua! sejumlah selebritis asal Korea memang dikenal punya visual yang menawan. Mulai dari anggota idol grup, sampai aktor dan aktris pemeran drama. Diantara sejumlah nama, berikut ini merupakan aktor-aktor Korea yang populer dan paling banyak digemari oleh wanita-wanita . Mulai dari anak muda, ibu-ibu, bahkan sampai kalangan artis pun tergila-gila dengan para aktor ini.  (mel/mel)

1. Song Joong Ki

Pelakon kacak yang lahir pada tahun 1985 ini mula mencuri perhatian masyarakat melalui drama Descentdant of The Sun, yang popular pada tahun 2016. Dalam drama tersebut, Song Joong Ki kelihatan menawan sebagai askar Korea, yang sedang bertugas di kawasan perbatasan. Menurut netizen, bekas suami Song Hye Kyo mempunyai senyuman manis dan lakonan yang memukau. Malah artis Nana Mirdad mengakui bahawa dia tertarik dengan pesona Song Joong Ki, dan akan berhenti dari menonton drama sekiranya Song Joong Ki tidak lagi memainkan drama


2. Lee Min Ho

Apabila kita bercakap mengenai pelakon Korea, nama pertama yang terlintas di fikiran kita ialah Lee Min Ho. Pelakon Goo Jun Pyo yang ikonik dalam drama Boys Over Flowers (2009) mempunyai populariti yang luar biasa. Begitu terkenal, nama Lee Min Ho tidak asing lagi bagi orang yang bukan peminat drama Korea. Lelaki yang dilahirkan pada tahun 1987 mempunyai badan yang tinggi dan visual yang tampan. Lee Min Ho juga telah melanggan peranan "orang kaya" dalam sejumlah drama. Sekiranya ia seperti kisah dongeng, sosok Lee Min Ho seperti putera kuda putih, sukar untuk dicapai oleh peminat.


3. Ji Chang Wook

Jika dilihat memiliki visual lokal, Ji Chang Wook juga tidak kurang popular. Lelaki yang sinonim dengan drama aksi, selain pandai dalam seni mempertahankan diri, dia juga berjaya melakonkan pelbagai watak dalam drama. Selain tampan, Ji Chang Wook mempunyai kisah hidup yang memberi inspirasi, sebelum dia menjadi artis terkenal. Dia telah menjalani kehidupan pahit sebagai pekerja sambilan di beberapa tempat, dari pelayan kafe hingga pemandu lori!

4. Kim Soo Hyun

Manis pintar membuat penonton menangis dengan kemahiran lakonannya, Kim Soo Hyun! Lelaki yang namanya mula naik menerusi drama Dream High ini masih termasuk dalam barisan pelakon Korea kegemaran netizen . Selain berlakon, Kim Soo Hyun juga mempunyai kemahiran menyanyi yang baik. Tidak hairanlah dia menjadi pelakon dengan bayaran tertinggi di Korea.


5. Park Seo Joon

Pelakon yang satu ini juga tidak pernah gagal melakonkan wataknya dalam pelbagai tajuk drama dan filem. Park Seo Joon mulai mencuri perhatian penonton dari drama She Was Pretty, Setiausaha Kim, Hwarang, Fight For My Way, hingga Kelas Itaewon. Selain visualnya yang menarik, Park Seo Joon mempunyai keperibadian yang santai dan terkenal mesra di kalangan peminatnya. Pada tahun 2020 semalam, tidak sedikit lelaki yang mendapat inspirasi dari Park Seo Joon, yang melihat kekuatannya sebagai Park Saeroyi dalam drama Itaewon Class.

6. Hyun Bin

Mengenai ahjussi oppa, Hyun Bin masih menjadi pemenang. Pelakon kacak ini telah dikenali sejak tahun 2005, menerusi drama My Lovely Sam Soon. Hyun Bin, yang berusia 23 tahun pada masa itu, berjaya memainkan brondong tampan yang kaya, yang menarik penonton wanita dengan penampilannya yang baik. Sebagai salah seorang pelakon senior, Hyun Bin telah memainkan pelbagai jenis peranan dalam pelbagai drama dan filem.

Sudah lama tidak bertemu, Hyun Bin sekali lagi menjadikan wanita histeris melalui peranannya sebagai Kapten Ri, seorang askar dari Korea Utara, dalam drama Crash Landing On You. Shhh, Nagita Slavina dan Ashanty menangis juga, semasa menonton drama ini!


Mempunyai Wajah Menawan, Inilah 8 Pelakon Korea Paling Disukai oleh Netizen Mempunyai Wajah Menawan, Inilah 8 Pelakon Korea Paling Disukai oleh Netizen Reviewed by thecekodok on 3:27:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.