Nintendo Mengubah Kilang Lama Menjadi Galeri Nintendo


 Nintendo mengumumkan bahawa ia akan mengubahsuai kilang lamanya menjadi Galeri Nintendo yang terletak di Uji Oguru, Jepun. Muzium ini kemudiannya akan mempamerkan sejarah syarikat dan produk yang telah dilancarkan atau dibuat oleh Nintendo.

"Nintendo mengumumkan bahawa Loji Uji Oguru dan tanah sekitarnya akan digunakan sebagai galeri baru untuk mempamerkan pelbagai produk yang dilancarkan Nintendo sepanjang sejarahnya," tulis syarikat itu.


Galeri Nintendo adalah cara syarikat untuk berkongsi sejarah dan falsafah pengembangan produk Nintendo dengan orang ramai, terutamanya di Jepun.Galeri Nintendo disasarkan untuk pengubahsuaian pada tahun 2021. Perkembangan ini diputuskan setelah mempertimbangkan rancangan bandar Uji untuk membangun semula Stesen Ogura yang berdekatan.


Nintendo's Ogura Test Factory sebuah kemudahan yang pada awalnya dibina pada tahun 1969 untuk mencetak kad Hanafuda, sebelum menjadi pusat khidmat pelanggan untuk pembaikan produk.


Kemudahan ini ditutup pada bulan November 2016 kerana fungsi perkhidmatan pelanggan dialihkan ke lokasi yang lebih baru di dekatnya.

Nintendo Mengubah Kilang Lama Menjadi Galeri Nintendo Nintendo Mengubah Kilang Lama Menjadi Galeri Nintendo Reviewed by thecekodok on 5:29:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.