Rurouni Kenshin: The Final ditayang Jun di Netflix, Simpan Tarikh!

 


Kisah Himura Kenshin dilanjutkan dalam filem aksi langsung terbaru, Rurouni Kenshin: The Final, yang ditayangkan pada 23 April di pawagam Jepun. Siri ini, yang lebih dikenali sebagai Samurai X, sebelumnya telah mengeluarkan tiga filem aksi langsung yang mengisahkan pertemuan Kenshin dengan rakan-rakannya dan pertempurannya semasa Kyoto Arc menentang Makoto Shishio.


Peminat yang telah menunggu untuk menonton aksi langsung terbaru dari Samurai X harus bersukacita, kerana Rurouni Kenshin: Final telah disahkan akan ditayangkan di Netflix pada 18 Jun.


Kali ini filem ini didasarkan pada Jinchu Arc, busur terakhir komik Samurai X yang menceritakan punca luka berbentuk X di wajah Himura Kenshin. Walaupun ia diambil dari komik, akan ada beberapa bahagian yang diceritakan dengan jalan cerita yang berbeza.


Dalam filem Rurouni Kenshin keempat ini, ceritanya akan tertumpu pada pertempuran balas dendam antara Kenshin dan Enishi Yukishiro yang merupakan penjahat utama dalam aksi langsung ini. Enishi sendiri adalah adik lelaki Tomoe, wanita yang merupakan isteri pertama Kenshin. Dengan adanya watak Tomoe, jalan cerita dalam filem ini akan mengandungi unsur-unsur percintaan sekaligus mengungkap masa lalu Kenshin dengan lebih mendalam.


Watak utama dalam Rurouni Kenshin: Final akan tetap mempunyai pelakon dan pelakon yang sama seperti tiga filem sebelumnya. Takeru Sato masih akan memainkan Himura Kenshin, sementara Kaoru Kamiya juga akan dimainkan oleh Emi Takei.


Rakan-rakan Kenshin yang lain, Sanosuke Sagara, juga akan dimainkan oleh Munetaka Aoki, dan Yu Aoi juga akan memainkan Megumi Takani.


Bukan hanya pelakon dan pelakon yang memainkan watak utama, runut bunyi dalam filem ini juga akan dipegang oleh kumpulan Jepun, One OK Rock. Sejak filem Rurouni Kenshin pertama yang ditayangkan pada tahun 2012, One OK Rock memang telah dipilih sebagai soundtrack utama.


Kali ini, lagu berjudul Renegades dibariskan sebagai runut suara utama untuk Rurouni Kenshin: The Final. Renegades sendiri adalah kerjasama antara One OK Rock dan pemuzik terkenal Ed Sheeran.

Rurouni Kenshin: The Final ditayang Jun di Netflix, Simpan Tarikh! Rurouni Kenshin: The Final  ditayang Jun di Netflix, Simpan Tarikh! Reviewed by thecekodok on 1:44:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.