Ryan Reynolds Kini Lebih Terbuka Mengenai Kesihatan Mental


 Anak-anaknya inilah yang membantu Ryan Reynolds untuk berbicara dengan lebih terbuka mengenai kesihatan mentalnya. Ryan Reynolds mempunyai tiga anak perempuan dengan isterinya, Blake Lively. Ketiga-tiga anak perempuan itu bernama James (6), Inez (4), dan Betty (1).

Pada akhir Mei lalu, pada kesempatan Bulan Kesedaran Kesihatan Mental, Ryan mengungkapkan perjuangannya dengan kegelisahan yang telah dialaminya sejak sekian lama.


Dalam muat naiknya, Ryan juga mengingatkan sesiapa sahaja yang mempunyai masalah mental yang serupa bahawa mereka tidak bersendirian. Pelakon yang memainkan Deadpool merasakan bahawa masalah kesihatan mental tidak banyak dibincangkan dan keperluan untuk menghilangkan stigma ketika membincangkan perkara ini.


Bukan tanpa alasan, keterbukaannya mengenai masalah kesihatan mental berkaitan dengan peranannya sebagai seorang ayah. On Entertainment Tonight Ryan mengatakan bahawa tiga anak perempuannya memberi inspirasi kepadanya untuk menggunakan statusnya sebagai orang awam untuk bersuara.


"Sebahagiannya kerana saya mempunyai tiga anak perempuan di rumah dan tugas saya sebagai ibu bapa adalah untuk memodelkan tingkah laku, dan contoh bagaimana rasanya menjadi sedih dan bagaimana menjadi cemas, atau marah. Bahawa ada ruang untuk semua perkara ini , "Kata Ryan.


Ryan menyebutkan keadaan di mana dia dibesarkan, "Rumah tempat aku dibesarkan, sebenarnya bukan contoh bagiku. Dan bukan kerana orang tuaku lalai, tetapi mereka berasal dari generasi yang berbeza."


Pelakon berusia 44 tahun itu berharap bahawa dengan bersikap terbuka terhadap cabarannya, dia berpotensi menolong orang lain yang mungkin menghadapi masalah kesihatan mental mereka.


"Orang lain merasa seperti, 'Oh, dia merasakannya dan begitu juga saya.' Dan walaupun kami berada dalam bidang yang sangat berbeza atau dalam kehidupan yang sangat berbeza, ini menghubungkan kami, "kata suami Blake Lively.


"Sebilangan besarnya hanya mahu memberi contoh kepada anak saya dan sesiapa sahaja yang ingin mendengarnya," kata Ryan.


Ryan juga mengakui bahawa sukar untuk membuat seseorang berhenti berfikir atau bimbang tentang sesuatu. Mencuba untuk berhenti bimbang juga merupakan cabaran yang sukar bagi sesetengah orang.

Ryan Reynolds Kini Lebih Terbuka Mengenai Kesihatan Mental Ryan Reynolds Kini Lebih Terbuka Mengenai Kesihatan Mental Reviewed by thecekodok on 3:31:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.