Samsung mendakwa masih menjadi raja tablet di dunia


Samsung  mendakwa tablet mereka diminati oleh masyarakat di dunia. Sebagai bukti, Samsung masih menjadi raja tablet di pasaran tahun lalu.

Menurut data penyelidikan pemasaran bebas kami pada tahun 2020, Samsung memimpin pasaran tablet di dunia.


Diungkapkan lebih lanjut, pasaran tablet di negara ini sepanjang tahun lalu meningkat 12%. Bahagian pasaran Samsung sendiri meningkat 30%. Jadi Samsung masih menguasa.


Walaupun wabak itu, permintaan tablet tidak mereda. Perubahan gaya hidup semasa yang baru membuat banyak orang menggunakan tablet untuk aktiviti.


Oleh itu, pangsa pasar tablet meningkat semasa wabak ini, kerana banyak yang menggunakannya untuk bekerja dari rumah atau pembelajaran jarak jauh (PJJ)


Tahun ini, Samsung berusaha mengekalkan kedudukannya dengan membawa peranti tablet baru ke pasar dunia . Peranti terbaru ialah Galaxy A7 Lite yang baru dikeluarkan.


Spesifikasi Galaxy Tab A7 Lite

Galaxy Tab A7 Lite hadir dalam peregangan 8,7 inci dengan resolusi 800 x 1.340 piksel. Skrin mempunyai nisbah aspek 5: 3 dan nisbah skrin-ke-badan 81.1%.


Badan tablet dibungkus dengan bahan logam aluminium yang kukuh dengan berat ringan, iaitu 371 gram. Penampilannya dibuat bergaya dan padat sehingga senang dibawa kemana sahaja, sama ada untuk menikmati hiburan, bekerja atau belajar.


Samsung memberi kuasa kepada Galaxy Tab A7 Lite dengan chipset MediaTek Helio P22T yang digabungkan dengan 3 RAM dan memori dalaman 32 GB.


Di bahagian belakang terdapat kamera 8 MP. Untuk keperluan mesyuarat dalam talian, kamera 2 MP disediakan.


Bateri yang tertanam di Galaxy Tab A7 Lite mempunyai kapasiti 5,100 mAh. Untuk mengecas dengan cepat ia diberi ciri pengecasan pantas 15W. Dengan 5,100 mAh, ia dapat digunakan untuk kegiatan seharian

Untuk keseronokan menikmati hiburan, pembesar suara stereo disediakan dengan sokongan Dolby Atmos. Sambungan yang dimiliki oleh tablet ini merangkumi 4G LTE, WiFi, Bluetooth dan USB Type C.

Galaxy Tab A7 Lite dilengkapi dengan ciri-ciri Samsung Kids yang boleh dipercayai oleh ibu bapa dalam mengawasi penggunaan tablet untuk anak-anak mereka, sambil memberikan fungsi pendidikan dan membina kreativiti anak-anak.


Fungsi kawalan ibu bapa dapat diaktifkan di Samsung Kids sehingga selamat untuk anak-anak ketika menonton banyak kandungan di dalamnya, serta memilih aplikasi yang dapat dibuka oleh anak-anak atau pemasa harian untuk membatasi penggunaan tablet.


Samsung mendakwa masih menjadi raja tablet di dunia Samsung mendakwa masih menjadi raja tablet di dunia Reviewed by thecekodok on 7:06:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.