Sedia untuk ketawa dengan Drama Terbaru 'My Roommate is a Gumiho'


Anda perlu menonton drama Korea yang segar dan menghiburkan? 'Rakan sebilik saya adalah Gumiho' adalah jawapannya! Drama Korea terbaru ini telah memberi salam kepada penonton pada episod pertamanya pada 26 Mei. Drama genre komedi romantis ini siap membuat anda ketawa begitu sukar sehingga anda tahu.

Di samping itu, terdapat serangkaian fakta menarik yang tidak boleh anda lewatkan sebelum menontonnya. Ingin tahu seperti apa drama Korea terbaru 'My Roommate is a Gumiho'? Mari kita ketahui lebih lanjut dalam artikel berikut!


Dibintangi oleh Artis Terkenal


Drama Korea terbaru 'My Roommate is a Gumiho' telah menarik barisan artis terkenal Korea Selatan, Ladies. Mereka adalah Jang Ki Yong yang sebelumnya membintangi drama 'Search: WWW', 'Born Again', 'Kill It', hingga 'Come and Hug Me'. Ada juga Hyeri yang menjadi pelakon idola dan memainkan peranan dalam drakor 'Reply 1988', 'Two Cops', kepada 'Entertainmenter'.


Selain dua watak utama, ada watak sokongan lain yang tidak kalah hebatnya. Seperti Kang Han Na yang membintangi drama 'Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo', 'Familiar Wife', hingga 'Start-Up'. Kim Do Wan dalam drama 'At Eighteen', How to Buy a Friend ', dan juga' Start-Up '.


Idea Cerita Fantasi yang Menarik untuk Ikuti


Walaupun idea cerita gumiho dan rakan sebilik sering dipilih dalam beberapa drama, 'My Roommate is a Gumiho' menawarkan plot yang berbeza daripada biasa. Drama Korea terbaru ini menggabungkan genre fantasi, romantis, dan komedi menjadi satu. Bukan itu sahaja, watak dua watak utama yang bertentangan juga menjadi titik menarik untuk diikuti.


Pasangan Kedua yang comel 'Permulaan'


Bagi anda yang mengikuti drama Korea 'Start-Up', sudah tentu anda biasa mengenali sosok sahabat Nam Do San yang bernama Yong San dan kakak Seo Dal Mi, Seo In Jae. Nah, dua watak yang dimainkan oleh artis Kim Dowan dan Kang Han Na mempunyai kesan tersendiri bagi penonton kerana mereka adalah salah satu sistem sokongan untuk kejayaan Nam Do San dan Seo Dal Mi.


Menariknya, kedua-dua artis itu dipertemukan semula dalam projek terbaru sebagai pasangan yang menggemaskan, Ladies. Mereka bertemu dalam drama 'My Roommate is a Gumiho' dalam percintaan yang unik. Kim Dowan memerankan Do Jae Jin yang tidak lain adalah sahabat Lee Dam (dimainkan oleh Hyeri), sementara Kang Han Na memainkan peranan Yang Hye Sun sebagai gumiho.


Kimia Pelakon Utama yang Membuat Baper


Bukan hanya pasangan kedua yang menggemaskan, ada dua pelakon utama dalam 'My Roommate is a Gumiho' yang bersedia membuat penonton teruja. Kimia licin yang wujud antara Jang Ki Yong dan Hyeri juga menambah daya tarikan drama Korea tvN terbaru ini. Lebih-lebih lagi, peranan Jang Ki Yong sebagai penulis dan profesor tertutup harus berurusan dengan Hyeri yang santai, santai, bahkan ekspresif, ini adalah perkara penting yang selalu dinanti-nantikan.


Peranan Hyeri yang lucu bersedia untuk dilayan


Yang terakhir, jika anda mengikuti drama bersiri 'Reply 1988', anda pasti akan terbiasa dengan watak Sung Deok Sun yang mempunyai imej yang lucu dan anti-jaim. Nah, watak yang dilakonkan oleh Hyeri nampaknya muncul semula dalam drama Korea terbaru 'My Roommate is a Gumiho' yang anda tahu.


Melalui drama ini, Hyeri melakonkan watak Lee Dam, yang harus menanggung nasib malang dengan tidak sengaja mengetuk dada musang atau gumiho ekor sembilan, yang dimainkan oleh Jang Ki Yong. Akibatnya, marmar ajaib milik gumiho bernama Shin Woo Yeo itu melompat keluar dan memasuki badan Lee Dam.


Walaupun guli ini mesti dijaga dengan baik agar Shin Woo Yeo berubah menjadi manusia. Kejadian ini juga menjadikan Lee Dam harus hidup dengan gumiho yang ingin menjaga kelerengnya agar hasratnya untuk berubah menjadi manusia menjadi kenyataan.

Sedia untuk ketawa dengan Drama Terbaru 'My Roommate is a Gumiho' Sedia untuk ketawa dengan Drama Terbaru 'My Roommate is a Gumiho' Reviewed by thecekodok on 2:04:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.