Selain Lee Da In, barisan selebriti Korea Selatan ini mempunyai ibu bapa dari kalangan artis

 


Hiburan Korea Selatan telah menjadi salah satu industri yang berkembang pesat. Perkembangan ini, tentu saja, melahirkan banyak bakat baru yang juga mewarnainya.

Secara kebetulan, sebilangan selebriti terkenal dari Korea Selatan ini ternyata menjadi artis. Seperti peribahasa, buahnya tidak jatuh jauh dari pokok, selain dari Lee Da In, berikut adalah senarai selebriti yang mempunyai ibu bapa artis. Ayuh, mari kita dengar!


1. Lee Da In & Lee Yoo Bi

Lee Yoo Bi dan Lee Da In adalah adik-beradik pelakon terkenal, Kyun Mi Ri. Jalan kerjaya Lee Yoo Bi pastinya berbeza dengan adiknya.


Sekiranya Lee Yoo Bi merahsiakan identiti ibunya pada awal kariernya, itu berbeza dengan Lee Da In yang pernah dikaitkan dengan ibu dan adiknya sejak awal debutnya.


2. Park Si Eun STAYC

Kerjaya Park Si Eun STAYC sebenarnya bermula ketika dia masih kecil, anda tahu, Ladies! Sebelum memulakan kerjaya sebagai ahli kumpulan gadis STAYC, dia lebih dikenali sebagai pelakon kanak-kanak.


Ternyata wanita cantik ini adalah anak perempuan penyanyi veteran dan bekas pelakon, Park Nam Jung. Kepakaran si ayah sepertinya telah mewarisi anak perempuan yang cantik ini.



3. Lee Yoo Jin


Lee Yoo Jin, bekas peserta "Produce 101 Season 2" ternyata merupakan anak kepada pelakon terkenal Lee Hyo Jung. Pada mulanya, Lee Yoo Jin telah merahsiakan identitinya. Namun, beberapa laporan telah berusaha untuk mendedahkan fakta dari mana asalnya.


4. Hyunsik BTOB


Tidak seperti halnya beberapa selebriti lain, Hyunsik sering berada dalam kerangka yang sama dengan ayahnya, Im Ji Hoon. Oleh profesi sebagai penyanyi rakyat legenda, kedua-duanya sering menghabiskan masa dalam duet atau perkara positif lain yang mereka sukai.


5. Chaewon IZ * ONE

Seterusnya ialah Iz * seseorang Chaewon yang ternyata menjadi anak perempuan pelakon teater Lee Ran Hee. Sebagai seorang ibu, dia menyokong penuh kerjaya Chaewon dalam hiburan Korea Selatan.


6. Jeongyeon Dua Kali & Gong Seung Yeon

Twong's Jeongyeon dan Gong Seung Yeon ternyata menjadi anak perempuan chef selebriti, Yoo Chang Joon. Dalam episod "We Like Zines" beberapa waktu yang lalu, TWICE memaparkan resipi pelik yang diikuti oleh ayah Jeongyeon. Berikut adalah klip video resipi pelik:


7. Boram T-ara


Layak digelar "keluarga artis", T-ara's Boram mempunyai ayah dan ibu yang sama-sama bekerja di hiburan Korea Selatan.


Ayahnya adalah Jeon Young Rok, penyanyi yang popular dari tahun 1980-an. Sementara itu, ibu Lee Mi Young adalah pelakon terkenal. Keluarga selebriti ini sering turut serta dalam pelbagai acara.


Selain Lee Da In, terdapat sejumlah selebriti yang berasal dari keluarga artis. Bagaimana, salah satu dari mereka mempunyai idola anda?

Selain Lee Da In, barisan selebriti Korea Selatan ini mempunyai ibu bapa dari kalangan artis Selain Lee Da In, barisan selebriti Korea Selatan ini mempunyai ibu bapa dari kalangan artis Reviewed by thecekodok on 5:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.