Tamat kontrak, Wheein MAMAMOO dilaporkan meninggalkan agensi tersebut

 


Berita mengejutkan datang dari ahli kumpulan gadis dari Korea Selatan, Mamamoo. Wheein sebagai vokalis kumpulan gadis Mamamoo dikhabarkan akan meninggalkan agensi RWB yang telah melindunginya dalam kariernya selama ini.

Berita pemergian Wheein disebarkan setelah kontrak kerjasamanya dengan RWB berakhir. Namun, sehingga kini, RWB menyatakan bahawa mereka masih dalam peringkat perbincangan untuk memperbaharui hubungan kerja berikutnya.


"Tidak ada yang diputuskan mengenai perpanjangan kontrak Wheein. Kami sedang melakukan perbincangan terakhir," kata seorang wakil dari agensi RWB seperti yang dipetik dari Soompi.com,


Dalam kenyataan itu, agensi itu mengatakan bahawa pihaknya akan memberikan maklumat lebih lanjut apabila perbincangan selesai.


"Kami akan mengumumkan keputusan secara rasmi apabila perbincangan selesai," tambahnya.


Seperti diketahui, Mamamoo memulai debutnya sebagai salah satu kumpulan gadis terkemuka di Korea Selatan sejak Jun 2014. Dengan empat ahli, iaitu Wheein, Solar, Moonbyul, dan Hwasa, kumpulan gadis ini telah mencapai banyak kejayaan yang membanggakan.


Dengan kemampuan menyanyi yang memikat dan persembahan yang luar biasa di setiap kesempatan, Mamamoo telah mendapat tempat istimewa di hati peminat yang dikenali sebagai Moo Moo.


Tidak seperti yang berlaku dengan Wheein yang dikhabarkan akan meninggalkan agensi itu, anggota lain, iaitu Solar dan Moobyul, telah memperbaharui kontrak mereka pada bulan Januari. Diikuti oleh Hwasa yang memperbaharui kontraknya pada Mac lalu.


Tokoh Wheein selain berjaya dengan kumpulan gadisnya, dia juga berjaya dengan karier solonya. April lalu, dia merilis mini album pertamanya yang berjudul "Merah" dan berjaya di pasaran. Di samping itu, dia juga telah berkolaborasi dengan penyanyi lain untuk membuat album kolaborasi yang digunakan untuk pelbagai drama.


Sudah tentu berita bahawa Wheein akan meninggalkan agensi RWB cukup mengejutkan orang ramai. Kerana pada 2 Jun kemarin, Mamamoo telah merilis mini album "WAW" dan kini sedang mempromosikan dengan single utama 'Where Are We Now'.

Tamat kontrak, Wheein MAMAMOO dilaporkan meninggalkan agensi tersebut Tamat kontrak, Wheein MAMAMOO dilaporkan meninggalkan agensi tersebut Reviewed by thecekodok on 6:01:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.